Achtergronden

t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.
t("Lees meer over") De VPRO-villa’s: één landgoed, zes huizen en één geschiedenis
Villa Lindenheuvel
13 oktober 2022 ·
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunt u tijdens de Xperiencedays een kijkje nemen in de studio’s op het Hilversumse Media Park. Kijk voor het hele programma op dutchmediaweek.nl! Om alvast in de stemming te komen, vertellen wij u het verhaal achter de zes villa’s van de VPRO.
t("Lees meer over") De Luisterlijn
5 oktober 2022 ·
“Je luistert niet om te helpen, je helpt door te luisteren!”
t("Lees meer over") Zorgstart: Paula maakt leukere keuzes
Paula in haar huiskamer
23 augustus 2022 ·
Paula (53) woont in de Tulpstraat en heeft een zoon van 20. Ze werkt al 25 jaar bij een bedrijf als bouwkundig tekenaar. Maar niet meer voor lang… Paula vindt dat het tijd is om eens leukere keuzes te maken, zoals werken in de zorg.
t("Lees meer over") Waarom lopen er Schotse hooglanders op onze hei?
Schotse hooglanders liggen langs het gras
18 augustus 2022 ·
Wie graag de natuur in trekt rond Hilversum kan ze haast niet gemist hebben: de Schotse Hooglanders. De roodbruinharige koeien kuieren hier al jarenlang rond. Hoe zijn ze hier ooit terecht gekomen? En waarom?
t("Lees meer over") Hilversum: vol met vijvers
13 juli 2022 ·
In de negentiende eeuw was het in Hilversum vaak raak: regenwater vermengd met vuil stroomde langs de straten naar beneden en werden stinkende dampende poelen. In zo’n poel wemelde het van ziekmakers. Uitbraken van tyfus waren geen zeldzaamheid.
t("Lees meer over") Onderduikadres aan de Oude Enghweg
Villa op den Hull 1903
22 juni 2022 ·
Op nog geen 50 meter van het raadhuis, waar de Duitse bezetter de dienst uitmaakte, schuilden drie mannen voor de razzia in Hilversum: “Hier ondergedoken voor de moffen gedurende dgn van 18 oktober 1944”.