Achtergronden

t("Lees meer over") Stadsdichter Charlotte de Raad: “Ik wilde weg uit Hilversum, maar dat is niet gelukt”
22 november 2022 ·
Afgelopen weekend werd een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad (28) vereeuwigd op de nieuwe Bes-klok in de toren van het raadhuis. Ook dichtte ze over onder andere mantelzorg en de ‘lieve vrede’. Wie is Charlotte eigenlijk en hoe werd ze onze stadsdichter?
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.
t("Lees meer over") De VPRO-villa’s: één landgoed, zes huizen en één geschiedenis
Villa Lindenheuvel
13 oktober 2022 ·
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunt u tijdens de Xperiencedays een kijkje nemen in de studio’s op het Hilversumse Media Park. Kijk voor het hele programma op dutchmediaweek.nl! Om alvast in de stemming te komen, vertellen wij u het verhaal achter de zes villa’s van de VPRO.
t("Lees meer over") De Coming Out van Danny
11 oktober 2022 ·
“Hetero’s komen toch ook niet uit de kast?”
t("Lees meer over") De Luisterlijn
5 oktober 2022 ·
“Je luistert niet om te helpen, je helpt door te luisteren!”
t("Lees meer over") “Wat vindt iemand nou écht leuk om te doen?”
Buurtsportcoach Biko
26 september 2022 ·
Wandelen, boogschieten of samen koken. Buurtsportcoaches ‘gezonde leefstijl’ willen Hilversummers motiveren iets te doen wat ze écht leuk vinden.
Elke week houdt buurtsportcoach Biko Blommestein op maandagavond en woensdagochtend gratis inloopspreekuur bij het Medisch Centrum in Zuid.