U wilt alcohol verkopen in een horecazaak of slijterij. U moet een Alcoholwetvergunning (commercieel) aanvragen. Vroeger heette deze vergunning de Drank- en Horecawetvergunning.
Wat moet u weten
- Verenigingen en stichtingen vragen een paracommerciële Alcoholwetvergunning aan
- Naast een alcoholwetvergunning heeft u ook een exploitatievergunning nodig
Voorwaarden
- Iedere leidinggevende die u op het aanhangsel bij de vergunning wilt plaatsen heeft een Verklaring Sociale Hygiëne nodig
- De leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar oud
- De leidinggevenden staan niet onder curatele en zijn van goed levensgedrag. Tijdens openingstijden moet minimaal 1 leidinggevende die op het aanhangsel staat aanwezig zijn
- Als de eigenaar, het gebouw of de ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van BV naar eenmanszaak, of extra vennoten bij een VOF) moet u opnieuw een vergunning aanvragen
- U verkoopt geen alcohol aan jongeren onder 18 jaar
Wat moet u doen
Meesturen
- Kopie geldig paspoort of ID-kaart (geen rijbewijs) van aanvrager en alle (nieuwe) leidinggevenden en leninggevers
- Arbeidsovereenkomsten tussen ondernemer en leidinggevenden
- Formulier Wet Bibob. U kunt deze downloaden bij uw vergunningaanvraag en stuurt het ingevuld en ondertekent mee met de gevraagde bijlagen
- Huur-, koop- en/of pachtovereenkomst van het pand en/of de onderneming
- Situatietekening van het slijters- of horecabedrijf met eventuele terrassen. Schaal 1:100: Geef ook duidelijk aan wat de maten zijn en hoe de lokaliteiten heten
Na uw aanvraag
- Pas als u alle documenten en gegevens ingeleverd heeft, nemen wij uw aanvraag in behandeling
- Het besluit voor een vergunning duurt ongeveer 8 weken en kan, indien nodig, daarna met 8 weken verlengd worden
Wat kost het
- € 508,20
- Het aanpassen van leidinggevenden op de vergunning kost minimaal € 74,00
U betaalt de kosten ook als de vergunning niet wordt gegeven of als u de aanvraag stopt.
Contact
Als u vragen heeft neemt u contact op met team Horeca via 14 035 of horeca@hilversum.nl.