Alcoholwetvergunning voor horeca en slijterijen

U wilt alcohol verkopen in een horecazaak of slijterij. U moet een alcoholwetvergunning (commercieel) aanvragen. Vroeger heette deze vergunning de drank- en horecavergunning.

Voorwaarden

  • Iedere leidinggevende in de vergunningaanvraag heeft de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH)
  • De leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar oud
  • De leidinggevenden staan niet onder curatele en zijn van goed levensgedrag. Dat betekent dat zij geen zware boetes of veroordelingen op hun naam hebben staan
  • Tijdens openingstijden moet minimaal 1 leidinggevende die in de vergunning genoemd is aanwezig zijn
  • Als de eigenaar, het gebouw of de ondernemersvorm verandert (bijvoorbeeld van BV naar eenmanszaak) moet u opnieuw een vergunning aanvragen
  • U verkoopt geen alcohol aan jongeren onder 18 jaar

Contact

Als u vragen heeft kunt u bellen met 14 035 en vragen naar team Horeca. U kunt ook mailen naar horeca@hilversum.nl

Meesturen

  • Kopie geldig paspoort of ID-kaart (geen rijbewijs) van aanvrager en alle (nieuwe) leidinggevenden en leninggevers
  • Kopie Diploma Sociale Hygiëne van alle (nieuwe) leidinggevenden
  • Arbeidsovereenkomsten tussen eigenaar en werknemers
  • Formulier Wet Bibob. U kunt deze downloaden en stuurt het ingevuld mee
  • Situatietekening van het horecabedrijf en terrassen (schaal 1:100, geef ook duidelijk aan wat de maten zijn)
  • Bouwtekening of plattegrond van horecalocatie of de nieuwe situatie

Na uw aanvraag

  • Pas als u alle documenten en gegevens ingeleverd heeft, nemen wij uw aanvraag in behandeling
  • Nadat de aanvraag compleet is ingeleverd, duurt het gemiddeld 8 weken voor u de vergunning heeft

U betaalt de kosten ook als de vergunning niet wordt gegeven of als u de aanvraag stopt.