Zoekresultaten

617 resultaat(en) gevonden

Programmasubsidie onderwijs

Uw organisatie wil geld (subsidie) aanvragen voor ondersteuning of begeleiding van leerlingen, waardoor zij betere ontwikkelingskansen krijgen. U vraagt de subsidie op z'n laatst 13 weken voor het begin van de activiteit aan.

Speelautomaten

U wilt 1 of 2 speelautomaten plaatsen in uw horecabedrijf. Daarvoor heeft u misschien een aanwezigheidsvergunning nodig.

Hofleverancier worden

U wilt dat uw bedrijf het predicaat Hofleverancier krijgt. Dit is een eretitel voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Er gelden veel voorwaarden. U kunt deze onderscheiding aanvragen via de gemeente.

Beschut werk

Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms extra begeleiding nodig, of een aanpassing van hun werkplek. Zij kunnen wel werken maar niet bij een gewone werkgever. Gemeenten moeten deze mensen een betaalde baan bieden in een aangepaste omgeving. Dit heet beschut werk.

Huisnummers

U bent aan het (ver)bouwen en u wilt weten hoe het zit met uw huisnummer en de andere adresgegevens van uw (woon)ruimte.

Subsidie Corona Herstelagenda Cultuur

U bent partner van Stichting Cultuur Netwerk Hilversum. U wilt geld (subsidie) aanvragen om culturele activiteiten te organiseren, die passen binnen de Corona Herstelagenda Cultuur. De activiteiten moeten voldoen aan 4 doelen.

Aanbouw of uitbouw

U wilt uw gebouw uitbreiden (uitbouw) of een nieuw deel eraan vast bouwen (aanbouw). Bijvoorbeeld een bijkeuken, serre, schuur, garage, carport of mantelzorgwoning. U moet misschien een omgevingsvergunning aanvragen. U kunt een vergunningcheck en aanvraag doen via het Omgevingsloket. In beschermd stadsgezicht gelden speciale regels. Bij een monument moet u altijd een vergunning aanvragen.

Dakkapel

U wilt een dakkapel plaatsen. U heeft daar vaak een vergunning voor nodig. U kunt een vergunningcheck en aanvraag doen via het Omgevingsloket. In beschermd stadsgezicht gelden speciale regels. Bij een monument moet u altijd een vergunning aanvragen.

Dakopbouw

U wilt extra ruimte aan uw gebouw toevoegen door een dakopbouw te plaatsen. U moet een omgevingsvergunning aanvragen.

Omgevingsvergunning aanvragen

Voor activiteiten als bouwen, verbouwen, slopen, een dakkapel plaatsen, een boom kappen, een uitrit aanleggen of afwijken van het bestemmingsplan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Controleer dit met de vergunningcheck en doe uw aanvraag via het Omgevingsloket.