Hulp bij opvoeding en opgroeien

U heeft vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind. Bijvoorbeeld omdat uw kind slecht luistert, snel kwaad wordt of problemen heeft op school. Soms weet u niet meer wat u dan kunt doen. Dan kunt u om hulp vragen bij de organisatie Jeugd en Gezin, Versa Welzijn, de praktijkondersteuner Jeugd (POH Jeugd) of MEE. Deze hulp is gratis en snel beschikbaar.

Jeugd en Gezin

Heeft u vragen over het ouderschap, opvoeden of het gedrag van uw kind? De gezins- en opvoedcoaches van Jeugd en Gezin kunnen u en uw kind de juiste ondersteuning bieden. Afhankelijk van uw vraag gaat u in gesprek met een jeugdarts, jeugdverpleegkundige of gezins- en opvoedcoach. Ook bieden zij cursussen aan voor ouders en kinderen van verschillende leeftijden. Jeugd en Gezin is bereikbaar via het telefoonnummer (035) 692 63 50 of per mail info@jggv.nl

Versa Welzijn

Bij Versa Welzijn kan iedereen gratis hulp, advies en begeleiding krijgen. Kinderen en jongeren en verzorgers kunnen bij de jongerenwerkers terecht als zij ergens mee zitten, vragen hebben over bijvoorbeeld drugs, alcohol en seks. Of als er problemen zijn op school of thuis. Ook organiseert Versa Welzijn leuke activiteiten en biedt verschillende cursussen aan.

Praktijkondersteuner Jeugd (POH Jeugd)

Een POH Jeugd voert gesprekken met ouders en/of kinderen over lichte en veelvoorkomende psychische klachten. Denk aan gedragsproblemen of concentratieproblemen. Afhankelijk van de vraag, voert de POH Jeugd tussen de 1 en 10 gesprekken. De meeste huisartsen in Hilversum hebben een POH Jeugd binnen hun praktijk.

MEE

MEE denkt met u mee bij opvoedingsvragen. Heeft u bijvoorbeeld het gevoel dat er iets aan de hand is met uw kind, zonder dat u precies weet wat er is? Of ontwikkelt uw kind zich anders dan andere kinderen? En weet u even niet hoe u verder moet? Bij MEE kunt u terecht met uw vragen en zorgen. Zij staan naast u, totdat u de oplossing of hulp krijgt die u nodig heeft. Ook denken ze mee bij het voorbereiden van een gesprek of het regelen van zorg of een vergoeding. U bereikt MEE via het telefoonnummer (035) 623 03 39 of mailen naar hilversum@mee-ugv.nl.

De gemeente

Als de hulp van Jeugd en Gezin, Versa Welzijn, MEE of POH jeugd uw probleem niet oplost, dan neemt u contact op met het Sociaal Plein van de gemeente. Onze jeugdconsulenten helpen u graag verder. De jeugdconsulent bekijkt samen met u wat er mogelijk is. Als het nodig is, krijgt u hulp vanuit de gemeente. Dit heet jeugdhulp.