Actueel

t("Lees meer over") Liliane: Boegbeeld van alle vrijwilligers
18 januari 2023 ·
Een paar weken voor de kerst kreeg Liliane van der Hoeven een telefoontje van het secretariaat van de burgemeester van Hilversum: of ze naar het Nieuwjaarsconcert in de Vituskerk kwam. Zij kreeg namelijk een gemeentelijke onderscheiding. “Ik was verrast, zó bijzonder! Er spreekt veel waardering uit.” Ze kreeg het gemeentespeldje als boegbeeld van alle vrijwilligers die dit jaar meehielpen bij de opvang van vluchtelingen in Hilversum. Wij spraken Liliane.
t("Lees meer over") Compositiewedstrijd ter gelegenheid komst nieuwe klok
Nieuwe Bes klok
17 januari 2023 ·
In november 2022 werden drie nieuwe klokken in de Raadhuistoren in gebruik genomen. Net als bij de komst van de beiaard in 1958, is ter gelegenheid van de komst van de nieuwe klokken een compositiewedstrijd uitgeschreven. Iedereen die in Hilversum woont, werkt of op een andere manier betrokken is bij de stad kan meedoen!
t("Lees meer over") Alles wat u wil weten over straatverlichting in Hilversum
5 januari 2023 ·
In Hilversum hebben we 16.000 ‘lichtpunten’ om de straten van Hilversum te verlichten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe krijgt Hilversum licht in de duisternis? Wij spraken daarover met onze toezichthouder openbare verlichting, Wim Koteris.
t("Lees meer over") Schatzoeken bij de Kletsboel
3 januari 2023 ·
Kletsboel is een kringloopwinkel-plús van vriendinnen Barbara (43) en Magda (47) aan de Egelantiersstraat in Hilversum. Spullen over? Breng het naar de Egelantiersstraat 35. Kunt u meteen even schatzoeken!
t("Lees meer over") Oekraïners onderdak in pand Philipscomplex
Philipsgebouw
24 september 2022 ·
De gemeente Hilversum gaat voor 3 jaar 500 Oekraïners huisvesten in één van de gebouwen van het Philipscomplex aan de Anton Philipsweg. Uit onderzoek blijkt dat het complex geschikt is om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Daarnaast onderzoekt de gemeente of het pand Silverpoint tegenover het station gebruikt kan worden voor tijdelijke opvang.

Achtergronden

t("Lees meer over") Stadsdichter Charlotte de Raad: “Ik wilde weg uit Hilversum, maar dat is niet gelukt”
22 november 2022 ·
Afgelopen weekend werd een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad (28) vereeuwigd op de nieuwe Bes-klok in de toren van het raadhuis. Ook dichtte ze over onder andere mantelzorg en de ‘lieve vrede’. Wie is Charlotte eigenlijk en hoe werd ze onze stadsdichter?
t("Lees meer over") Gedicht: Groots
10 november 2022 ·
Een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad voor alle mantelzorgers.
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief