Actueel

t(Lees meer over") Definitief ontwerp voor de overkappingen busstation gereed
20 maart 2023 ·
De openbare ruimte in het Stationsgebied wordt in fases ontworpen en aangelegd. Het eerste deelontwerp, het busstation is inmiddels vastgesteld en in uitvoering. In dit ontwerp was ook geld opgenomen voor het bouwen van een overkapping (ook wel ombrière genoemd) voor wachtende reizigers. Ontwerpbureau de Zwarte hond heeft hiervoor een definitief ontwerp gemaakt. Deze is door het college van Hilversum inmiddels goedgekeurd.
t(Lees meer over") Werkzaamheden Schapenkamp van start
Artist impression van het nieuwe stationsgebied
16 maart 2023 ·
De komende tien jaar maken we van het stationsgebied een levendige, groene en veilige plek voor reizigers en Hilversummers. Op dit moment wordt het nieuwe duurzame busstation gebouwd. Vanaf mei gaan we van start met de herinrichting van de Schapenkamp. Hiervoor is een definitief ontwerp gemaakt.
t(Lees meer over") 25 maart: Tweede editie van De Dag van 1221
14 maart 2023 ·
Op 25 maart is het weer zover: De tweede editie van De Dag van 1221. Hét moment waar u onder het genot van een hapje, drankje en fijne muziek ontdekt wat er de afgelopen twee jaar gebeurde in postcodegebied 1221 en wat er nog op de planning staat.

Achtergronden

t("Lees meer over") Stadsdichter Charlotte de Raad: “Ik wilde weg uit Hilversum, maar dat is niet gelukt”
22 november 2022 ·
Afgelopen weekend werd een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad (28) vereeuwigd op de nieuwe Bes-klok in de toren van het raadhuis. Ook dichtte ze over onder andere mantelzorg en de ‘lieve vrede’. Wie is Charlotte eigenlijk en hoe werd ze onze stadsdichter?
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.
t("Lees meer over") De VPRO-villa’s: één landgoed, zes huizen en één geschiedenis
Villa Lindenheuvel
13 oktober 2022 ·
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunt u tijdens de Xperiencedays een kijkje nemen in de studio’s op het Hilversumse Media Park. Kijk voor het hele programma op dutchmediaweek.nl! Om alvast in de stemming te komen, vertellen wij u het verhaal achter de zes villa’s van de VPRO.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief