Actueel

t("Lees meer over") Buurtbewoners vernieuwen Busken Huetplein
Initiatiefnemers Robbert, Annemieke en Bart op het vergroende Busken Huetplein.
23 juli 2024 ·
Het veld op het Busken Huetplein is geliefd bij de buurtbewoners, maar kon wel een impuls gebruiken. Daarom zetten omwonenden zich, met elkaar, in voor een opknapbeurt van het veld, waarvoor zij het wijkbudget van de gemeente Hilversum gebruikten. Initiatiefnemer Annemieke Voeten vertelt in dit interview hoe deze gezamenlijke inspanning leidde tot meer woonplezier en burencontact.
t("Lees meer over") Beatrixtunnel vanaf vrijdag 16.00 uur weer open
15 juli 2024 ·
Bij een onderhoudscontrole aan de pompinstallatie in de Beatrixtunnel is gebleken dat er sprake is van zanduitspoeling van de fundering. Om herstelwerkzaamheden uit te voeren, sluit de gemeente vanaf dinsdag 16 juli 9.00 uur de Beatrixtunnel af.
t("Lees meer over") Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire
Raadhuis Hilversum
12 juli 2024 ·
Bent u gedupeerd door de toeslagenaffaire? De gemeente Hilversum staat voor u klaar. Wij bieden ondersteuning bij zowel financiële als maatschappelijke problemen van gedupeerden inclusief kinderen en (ex-)partners.
t("Lees meer over") Herdenking Hilversumse slachtoffers MH17
11 juli 2024 ·
De vliegramp met de MH17, waarbij 298 inzittenden om het leven kwamen, is dit jaar precies tien jaar geleden. Voor de vele nabestaanden van de slachtoffers, waaronder vijftien Hilversummers, zal 17 juli voor altijd een confrontatie betekenen met intens verlies en groot gemis.
t("Lees meer over") Adrescheck zonnepanelen gelanceerd
9 juli 2024 ·
Afgelopen maanden is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat u de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw eigen dak kunt bekijken. Maandag 24 juni is de adrescheck officieel gelanceerd in het bijzijn van wethouder Bart Heller.

Achtergronden

t("Lees meer over") Jan van Beieren: oervader van Hilversum
21 december 2023 ·
Een bijzondere dag: 4 maart 1424. Het was de dag dat ons Hilversum een onafhankelijk dorp werd. Hoezee! We hebben het te danken aan Jan van Beieren. Maar wie was hij?
t(Lees meer over") Ontwerper MH17-monument “Het is fijn dat de mensen er zo blij mee zijn”
MH17- Monument
16 juli 2024 ·
Op 17 juli was het tien jaar geleden dat de ramp met de MH17 zich voltrok. Het vliegtuig naar Kuala Lumpur werd boven Oost-Oekraïne neergeschoten. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, vonden de dood. Vijftien slachtoffers kwamen uit Hilversum. Vormgever Sven Lamme ontwierp het MH17-monument in het Dudokpark, waar deze slachtoffers worden herdacht.
t("Lees meer over") Dankzij wijkbudget maakt grauw plaats voor groen
Perkje met plantjes
20 juni 2024 ·
Het pleintje voor de flat van Joanne Vogelzang is sinds jaar en dag betegeld. Daar moest maar eens verandering in komen, vond de Hilversumse. Met het wijkbudget en hulp van de wijkregisseur zorgde ze voor meer groen en gezelligheid.
t("Lees meer over") Hilversum: van schapendorp tot mediastad
12 maart 2024 ·
Lange tijd was Hilversum een klein simpel schapendorpje waar weinig gebeurde. Veel contact met de buitenwereld was er niet. Maar verschillende gebeurtenissen zorgden ervoor dat Hilversum uitgroeide tot de mediastad die het nu is. Hoe dat is gekomen, daar gaan we in dit verhaal in vogelvlucht doorheen.
t("Lees meer over") Waarom het grondwater in Hilversum zo hoog staat
6 maart 2024 ·
Al een tijdje staat het grondwater een stuk hoger dan het normaal staat. Dat komt doordat het heel veel heeft geregend. De hoge grondwaterstand zorgt op sommige plekken in Hilversum voor overlast. We vinden het heel vervelend voor inwoners die hier last van hebben. Helaas hebben we bijna geen invloed op het grondwater en zijn de mogelijkheden om er iets aan te doen beperkt.
t("Lees meer over") ‘Boodschap Februaristaking actueler dan ooit’
21 februari 2024 ·
Zeker 10.000 Hilversummers kwamen op 26 februari 1941 in verzet tegen de Duitse bezetter en de Jodenvervolging. Een belangrijk moment, dat we ook dit jaar weer herdenken. Wij spraken Joop Lahaise, secretaris van het Herdenkingscomité Februaristaking en raadslid in Hilversum. “Ik zou het mooi vinden als zoveel mogelijk mensen komen. En dat we niet alleen het verleden herdenken, maar ook juist nú de boodschap uitdragen: nooit meer onderdrukking en fascisme!”

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode. Op de website van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (ndw) vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden in Nederland.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief