Actueel

t("Lees meer over") Hilversum presenteert Begroting 2023
Raadhuis
29 september 2022 ·
Donderdag 29 september presenteerde de gemeente de Begroting 2023: ‘Ambities in onzekere tijden’. In deze begroting staan de plannen over hoe het geld verdeeld wordt. Zo komt er extra geld voor steun voor inwoners met lage inkomens, extra geld voor schuldhulpverlening, blijft er geld over voor grote projecten en wordt de hondenbelasting afgeschaft. Meer uitleg leest u hieronder.
t(Lees meer over") Energietoeslag ook voor studenten
28 september 2022 ·
Goed nieuws voor studenten: zij kunnen nu ook de eenmalige energietoeslag van € 1300 aanvragen. Dit kan tot en met 30 november 2022.
t("Lees meer over") “Wat vindt iemand nou écht leuk om te doen?”
Buurtsportcoach Biko
26 september 2022 ·
Wandelen, boogschieten of samen koken. Buurtsportcoaches ‘gezonde leefstijl’ willen Hilversummers motiveren iets te doen wat ze écht leuk vinden.
Elke week houdt buurtsportcoach Biko Blommestein op maandagavond en woensdagochtend gratis inloopspreekuur bij het Medisch Centrum in Zuid.
t(Lees meer over") Oekraïners onderdak in pand Philipscomplex
Philipsgebouw
24 september 2022 ·
De gemeente Hilversum gaat voor 3 jaar 500 Oekraïners huisvesten in één van de gebouwen van het Philipscomplex aan de Anton Philipsweg. Uit onderzoek blijkt dat het complex geschikt is om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Daarnaast onderzoekt de gemeente of het pand Silverpoint tegenover het station gebruikt kan worden voor tijdelijke opvang.
t(Lees meer over") Bieb op school
2 meisjes bij de boekenkast op school
13 september 2022 ·
De bibliotheek van Hilversum gaat kinderen helpen die een taalachterstand opliepen in coronatijd. “Het begint allemaal bij het verleiden van kinderen om een boek vast te pakken.” Charlotte en Annelien - leesconsulenten bij de bieb - vertellen ons hoe je dat doet.

Achtergronden

t("Lees meer over") Zorgstart: Paula maakt leukere keuzes
Paula in haar huiskamer
23 augustus 2022 ·
Paula (53) woont in de Tulpstraat en heeft een zoon van 20. Ze werkt al 25 jaar bij een bedrijf als bouwkundig tekenaar. Maar niet meer voor lang… Paula vindt dat het tijd is om eens leukere keuzes te maken, zoals werken in de zorg.
t("Lees meer over") Waarom lopen er Schotse hooglanders op onze hei?
Schotse hooglanders liggen langs het gras
18 augustus 2022 ·
Wie graag de natuur in trekt rond Hilversum kan ze haast niet gemist hebben: de Schotse Hooglanders. De roodbruinharige koeien kuieren hier al jarenlang rond. Hoe zijn ze hier ooit terecht gekomen? En waarom?
t("Lees meer over") Hilversum: vol met vijvers
13 juli 2022 ·
In de negentiende eeuw was het in Hilversum vaak raak: regenwater vermengd met vuil stroomde langs de straten naar beneden en werden stinkende dampende poelen. In zo’n poel wemelde het van ziekmakers. Uitbraken van tyfus waren geen zeldzaamheid.
t("Lees meer over") Onderduikadres aan de Oude Enghweg
Villa op den Hull 1903
22 juni 2022 ·
Op nog geen 50 meter van het raadhuis, waar de Duitse bezetter de dienst uitmaakte, schuilden drie mannen voor de razzia in Hilversum: “Hier ondergedoken voor de moffen gedurende dgn van 18 oktober 1944”.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief