Actueel

t(Lees meer over") Wat heeft Barry Hay met het Mercuriusbeeld in Hilversum?
12 juni 2024 ·
U kent ongetwijfeld de wereldhit Radar Love van Golden Earring. Maar wist u dat de titel tot stand kwam in Hilversum? Golden Earring-zanger Barry Hay liet zich inspireren door het gouden beeld van Mercurius dat aan de voorzijde van het Hilversum Business Center staat, op Zeverijnstraat 6.
t(Lees meer over") Europese verkiezingen Hilversum: soepel verloop en hogere opkomst
Stembureau
10 juni 2024 ·
De Europese verkiezingen in Hilversum zijn goed verlopen. Van de 66.045 kiesgerechtigden in onze gemeente hebben 34.074 inwoners hun stem uitgebracht, wat neerkomt op een opkomstpercentage van 51,6%.
t(Lees meer over") College Wijdemeren wil samengaan met Hilversum 
Raadhuis Hilversum
4 juni 2024 ·
Wijdemeren onderzoekt een herindeling, omdat ze als gemeente niet zelfstandig kan blijven bestaan. De afgelopen maanden hebben Wijdemeren, Gooise Meren en Hilversum intensieve gesprekken gevoerd over een herindeling. Inwoners hebben hun mening kunnen geven en er zijn onderzoeken gedaan naar onder andere de financiële en organisatorische gevolgen.
t("Lees meer over") Gemeente Hilversum: financieel solide resultaat 2023
Raadhuis met geld op de voorgrond
17 mei 2024 ·
In een jaar van uitvoeren van plannen, stijgende kosten en krappe arbeidsmarkt is de gemeente Hilversum uitgekomen op een positief resultaat (voor bestemming) van € 4 miljoen over 2023.
t("Lees meer over") Kleine Spoorbomen einde jaar dicht voor gemotoriseerd verkeer
De spoorwegovergang Kleine Spoorbomen
7 mei 2024 ·
De spoorwegovergang Kleine Spoorbomen, tussen de Koninginneweg en de Noorderweg, gaat vanaf 2 december 2024 dicht voor gemotoriseerd verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de overgang open. In de nieuwe situatie krijgt de overgang gescheiden paden voor zowel voetgangers als (brom)fietsers, waarmee de verkeersveiligheid op en rond de Kleine Spoorbomen structureel verbetert.

Achtergronden

t("Lees meer over") Jan van Beieren: oervader van Hilversum
21 december 2023 ·
Een bijzondere dag: 4 maart 1424. Het was de dag dat ons Hilversum een onafhankelijk dorp werd. Hoezee! We hebben het te danken aan Jan van Beieren. Maar wie was hij?
t("Lees meer over") Hilversum: van schapendorp tot mediastad
12 maart 2024 ·
Lange tijd was Hilversum een klein simpel schapendorpje waar weinig gebeurde. Veel contact met de buitenwereld was er niet. Maar verschillende gebeurtenissen zorgden ervoor dat Hilversum uitgroeide tot de mediastad die het nu is. Hoe dat is gekomen, daar gaan we in dit verhaal in vogelvlucht doorheen.
t("Lees meer over") Waarom het grondwater in Hilversum zo hoog staat
6 maart 2024 ·
Al een tijdje staat het grondwater een stuk hoger dan het normaal staat. Dat komt doordat het heel veel heeft geregend. De hoge grondwaterstand zorgt op sommige plekken in Hilversum voor overlast. We vinden het heel vervelend voor inwoners die hier last van hebben. Helaas hebben we bijna geen invloed op het grondwater en zijn de mogelijkheden om er iets aan te doen beperkt.
t("Lees meer over") ‘Boodschap Februaristaking actueler dan ooit’
21 februari 2024 ·
Zeker 10.000 Hilversummers kwamen op 26 februari 1941 in verzet tegen de Duitse bezetter en de Jodenvervolging. Een belangrijk moment, dat we ook dit jaar weer herdenken. Wij spraken Joop Lahaise, secretaris van het Herdenkingscomité Februaristaking en raadslid in Hilversum. “Ik zou het mooi vinden als zoveel mogelijk mensen komen. En dat we niet alleen het verleden herdenken, maar ook juist nú de boodschap uitdragen: nooit meer onderdrukking en fascisme!”
t("Lees meer over") Zes keer rioolheffing: wat, waarom en waarvoor
21 februari 2024 ·
Ieder jaar weer ontvangt ieder huishouden in Nederland - dus ook wij in Hilversum - een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Niet al te leuk maar wel belangrijk. Met belastinginkomsten investeert de gemeente in projecten en voorzieningen in de stad. Weet dit: een betalingsregeling of kwijtschelding is mogelijk. Het hangt van een aantal voorwaarden af. Onderaan dit artikel leest u hoe u dat regelt. In dit artikel vertellen wij u meer over de rioolheffing.
t("Lees meer over") 5 x afvalstoffenheffing: wat, waarom en waarvoor
15 februari 2024 ·
Ieder jaar weer ontvangt ieder huishouden in Nederland - dus ook wij in Hilversum - een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Niet al te leuk. Het uitgangspunt is dat de (woon)lasten niet méér stijgen dan de inflatie. Weet dit: een betalingsregeling of kwijtschelding is mogelijk! Het hangt van een aantal voorwaarden af. In dit artikel vertellen wij u meer over de afvalstoffenheffing.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode. Op de website van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (ndw) vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden in Nederland.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief