Actueel

t(Lees meer over") Vijf bijzondere feitjes over de nieuwe Alexiatunnel
Alexiatunnel
8 augustus 2022 ·
De Alexiatunnel ging 6 augustus open. U als Hilversummer kon natuurlijk niet wachten om erdoorheen te rijden. Naast dat het een verbetering is voor de veiligheid en de doorstroming is het ook een bijzonder bouwwerk. Hoe bijzonder blijkt wel uit de vijf feitjes die wij op een rij hebben gezet.
t("Lees meer over") Gemeente Hilversum verhoogt de inkomensgrens energietoeslag naar 130%
Verschillende stekkers met geld eromeen gevouwen
1 augustus 2022 ·
Sinds mei 2022 is gestart met het uitkeren van de energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimumloon. Gemeente Hilversum heeft besloten om meer huishoudens te helpen.
t(Lees meer over") Scars of War: Zoek mee naar militair erfgoed in het Gooi
Tankgracht rond Hilversum
1 augustus 2022 ·
Nee, het is niet de bedoeling dat je jouw tuin gaat omspitten op zoek naar bommen en granaten. Scars of War is een burgerwetenschapsonderzoek waarbij deelnemers via een online platform zoeken naar sporen uit de Tweede Wereldoorlog in het Gooi. Meedoen kan gewoon vanuit huis achter uw eigen computer, laptop of tablet. Zoek je mee?
t(Lees meer over") Hitte in Hilversum
19 juli 2022 ·
In het centrum van Hilversum is het op sommige plekken zo’n 2°C warmer dan in het buitengebied. Behalve dan weer op de Groest! Want daar staan veel bomen. In een stad is het altijd warmer dan in de natuur; maar dan ook echt: áltijd.
t("Lees meer over") Geen kauwenpoep op de stoep
18 juli 2022 ·
De groep kauwen op de Groest gaan we verleiden om te verhuizen.

Achtergronden

t("Lees meer over") Hilversum: vol met vijvers
13 juli 2022 ·
In de negentiende eeuw was het in Hilversum vaak raak: regenwater vermengd met vuil stroomde langs de straten naar beneden en werden stinkende dampende poelen. In zo’n poel wemelde het van ziekmakers. Uitbraken van tyfus waren geen zeldzaamheid.
t("Lees meer over") Onderduikadres aan de Oude Enghweg
Villa op den Hull 1903
22 juni 2022 ·
Op nog geen 50 meter van het raadhuis, waar de Duitse bezetter de dienst uitmaakte, schuilden drie mannen voor de razzia in Hilversum: “Hier ondergedoken voor de moffen gedurende dgn van 18 oktober 1944”.
t("Lees meer over") Wijksafari door de Electrobuurt
Foto van huizen in de Electrobuurt, gemaakt door Stichting Hilversumse Architectuurprijs
15 juni 2022 ·
Thomas Edison, James Watt en Guglielmo Marconi woonden hier allemaal niet, wél is het bijzonder wonen in de Electrobuurt. Hoe bijzonder? Tijdens de Wijksafari door de Electrobuurt op zondag 19 juni (Dag van de Architectuur) heeft u dat kunnen horen.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief