Actueel

t("Lees meer over") Sterrengala: 400 vrijwilligers in het zonnetje gezet
Winnaars vrijwilligers op Sterrengala
8 december 2023 ·
André Vollebregt van de Dierenambulance vrijwilliger van het jaar 2023 en Erfgooiersspeeltuin vrijwilligersorganisatie van het jaar 2023.
t(Lees meer over") Vraag nu uw energietoeslag aan
7 december 2023 ·
Het is koud dus staat de verwarming aan en gebruiken we meer gas. Als u een inkomen tot 130% van het minimumloon hebt, hebt u mogelijk recht op de eenmalige energietoeslag van € 1.300,-. Deze kunt u vanaf nu aanvragen. En wist u trouwens dat Hilversum vroeger een eigen gasfabriek had? In dit artikel vertellen wij u daar alles over.
t("Lees meer over") Controle van de kwaliteit van uw bouwplan vanaf 1 januari 2024
5 december 2023 ·
Vanaf 1 januari 2024 gaat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. Deze wet gaat over het bepalen van de bouwkwaliteit van een bouwplan. Hiermee verandert de manier waarop de gemeente bouwplannen behandelt en controleert. Hebt u een bouwplan? Dan wordt u zelf verantwoordelijk voor het inhuren van iemand die de kwaliteit van het plan controleert. U krijgt daardoor extra kosten bij een bouwaanvraag.
t(Lees meer over") Verschrikkelijk ongeluk op A1 raakt Hilversum
3 december 2023 ·
Afgelopen zaterdag 2 december om 22:00 uur heeft een noodlottig ongeval plaatsgevonden op de A1 nabij Amersfoort. Bij het ongeval is een Hilversums gezin betrokken.

Achtergronden

t("Lees meer over") Hilversum in den beginne…
15 november 2023 ·
In 2024 bestaat Hilversum 600 jaar en sprankelt de stad als nooit tevoren! Maar, ho. Wacht even: wat gebeurde er dan 600 jaar geleden? Stad of dorp, hoe zit het nou? Wie waren de Erfgooiers eigenlijk? En was er dan voor die tijd helemaal géén Hilversum? Om u alvast warm te maken voor onze bijna jarige stad, nemen we u in een reeks artikelen mee naar het Hilversum van gisteren, vandaag en de toekomst.
t("Lees meer over") Wapen van Hilversum: ‘Vrij simpel en weinig zeggend’
24 augustus 2023 ·
Op het wapen van Hilversum ziet u vier boekweitkorrels van goud op een blauw veld. Helder en puur. Dat klinkt toch beter dan ‘vrij simpel en weinig zeggend’, nietwaar.
t("Lees meer over") “Wij zijn een soort ANWB voor mensen die zorg nodig hebben”
27 juli 2023 ·
Katja Andringa en Henri Ten Brinke helpen mensen op weg die hulp kunnen gebruiken bij het vinden van de juiste zorg. Katja en Henri denken en helpen mee en begeleiden hun cliënten bij belangrijke afspraken als dat nodig is. Zij zijn onafhankelijke cliëntondersteuners van stichting MEE.
t("Lees meer over") Unieke archiefstukken ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog
11 mei 2023 ·
Een bijzondere ontdekking: politieregisters van Hilversumse gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Hilversummers werden op de bon geslingerd voor bijvoorbeeld het stelen van een fiets, het illegaal slachten van een koe of het helpen onderduiken van Joodse mensen. En die registers kunt u nú inzien! Ook bleek uit recent onderzochte archiefstukken hoezeer het Hilversumse vliegveld van strategisch belang was voor de bezetter.
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode. Op de website van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (ndw) vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden in Nederland.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief