Actueel

t("Lees meer over") Jan van Beieren: oervader van Hilversum
21 december 2023 ·
Een bijzondere dag: 4 maart 1424. Het was de dag dat ons Hilversum een onafhankelijk dorp werd. Hoezee! We hebben het te danken aan Jan van Beieren. Maar wie was hij?
t("Lees meer over") Stemmen in het groen bij Pinetum Blijdenstein
Stembureau Pinetum
23 mei 2024 ·
Gaat u volgende maand naar de stembus voor de Europese Verkiezingen en wilt u stemmen op een bijzondere locatie? Dat kan! Tussen de rododendrons, varens en andere bijzondere planten kunt u op woensdag 6 juni uw stem uitbrengen. Waar? Pinetum Blijdenstein!
t("Lees meer over") Gemeente Hilversum: financieel solide resultaat 2023
Raadhuis met geld op de voorgrond
17 mei 2024 ·
In een jaar van uitvoeren van plannen, stijgende kosten en krappe arbeidsmarkt is de gemeente Hilversum uitgekomen op een positief resultaat (voor bestemming) van € 4 miljoen over 2023.
t("Lees meer over") 6 juni: Verkiezingen Europees Parlement
Verkiezingsbord voor het Stadskantoor
17 mei 2024 ·
Op donderdag 6 juni is het weer zover: verkiezingen! Deze keer gaat u naar de stembus voor het Europees Parlement. Een belangrijke verkiezing: met uw stem bepaalt u wie in het Europees Parlement over plannen en wetten mogen beslissen.
t("Lees meer over") Excuses voor rol gemeentebestuur tijdens WO2 ingevuld
13 mei 2024 ·
Op maandag 6 mei hebben de gemeente Hilversum, de Nederlands Israëlitische Gemeenschap Hilversum (NIGH) en het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee neemt de gemeente permanent het onderhoud van de Joodse begraafplaats met het Metaheerhuis aan de Vreelandseweg op zich.

Achtergronden

t("Lees meer over") Hilversum: van schapendorp tot mediastad
12 maart 2024 ·
Lange tijd was Hilversum een klein simpel schapendorpje waar weinig gebeurde. Veel contact met de buitenwereld was er niet. Maar verschillende gebeurtenissen zorgden ervoor dat Hilversum uitgroeide tot de mediastad die het nu is. Hoe dat is gekomen, daar gaan we in dit verhaal in vogelvlucht doorheen.
t("Lees meer over") Hilversum in den beginne…
15 november 2023 ·
In 2024 bestaat Hilversum 600 jaar en sprankelt de stad als nooit tevoren! Maar, ho. Wacht even: wat gebeurde er dan 600 jaar geleden? Stad of dorp, hoe zit het nou? Wie waren de Erfgooiers eigenlijk? En was er dan voor die tijd helemaal géén Hilversum? Om u alvast warm te maken voor onze bijna jarige stad, nemen we u in een reeks artikelen mee naar het Hilversum van gisteren, vandaag en de toekomst.
t("Lees meer over") Wapen van Hilversum: ‘Vrij simpel en weinig zeggend’
24 augustus 2023 ·
Op het wapen van Hilversum ziet u vier boekweitkorrels van goud op een blauw veld. Helder en puur. Dat klinkt toch beter dan ‘vrij simpel en weinig zeggend’, nietwaar.
t("Lees meer over") “Wij zijn een soort ANWB voor mensen die zorg nodig hebben”
27 juli 2023 ·
Katja Andringa en Henri Ten Brinke helpen mensen op weg die hulp kunnen gebruiken bij het vinden van de juiste zorg. Katja en Henri denken en helpen mee en begeleiden hun cliënten bij belangrijke afspraken als dat nodig is. Zij zijn onafhankelijke cliëntondersteuners van stichting MEE.
t("Lees meer over") Unieke archiefstukken ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog
11 mei 2023 ·
Een bijzondere ontdekking: politieregisters van Hilversumse gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Hilversummers werden op de bon geslingerd voor bijvoorbeeld het stelen van een fiets, het illegaal slachten van een koe of het helpen onderduiken van Joodse mensen. En die registers kunt u nú inzien! Ook bleek uit recent onderzochte archiefstukken hoezeer het Hilversumse vliegveld van strategisch belang was voor de bezetter.
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode. Op de website van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (ndw) vindt u een overzicht van wegwerkzaamheden in Nederland.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief