Actueel

t(Lees meer over") Het raadhuis kleurt oranje
Raadhuis oranje verlicht
24 november 2022 ·
Op 25 november kleurt het Hilversumse raadhuis oranje. (En nee, niet vanwege het WK.) De kleur oranje staat op deze ‘Orange the World’ dag symbool voor de hoop dat er op een dag géén geweld meer plaatsvindt tegen vrouwen en meisjes.
t(Lees meer over") Stadsdichter Charlotte de Raad: “Ik wilde weg uit Hilversum, maar dat is niet gelukt”
22 november 2022 ·
Afgelopen weekend werd een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad (28) vereeuwigd op de nieuwe Bes-klok in de toren van het raadhuis. Ook dichtte ze over onder andere mantelzorg en de ‘lieve vrede’. Wie is Charlotte eigenlijk en hoe werd ze onze stadsdichter?
t(Lees meer over") Dag van de ondernemer: Duurzaam maakt blij
Nicole, eigenaresse van Appel en Ei, zittend op een bank in haar winkel
18 november 2022 ·
De komst van Sweet/Repeat en Appel en Ei zien eigenaren Nicole en Mariël als het begin van een duurzame winkelstraat op de Gooische Brink. ‘Is dit tweedehands?’ Nicole Schmidt van de kledingwinkel Appel en Ei op de Gooische Brink, hoort het vaak. Mariël van Stiphout-Zwarthout van Sweet/Repeat: “Duurzaam maakt blij!”
t("Lees meer over") Gedicht: Groots
10 november 2022 ·
Een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad voor alle mantelzorgers.
t("Lees meer over") Vragenlijst sociale huurwoningen en WoningNet
1 november 2022 ·
De gemeenten en de woningcorporaties in regio Gooi en Vechtstreek zijn benieuwd naar uw mening over het verdelen van de sociale huurwoning in de regio en WoningNet.

Achtergronden

t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.
t("Lees meer over") De VPRO-villa’s: één landgoed, zes huizen en één geschiedenis
Villa Lindenheuvel
13 oktober 2022 ·
Zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunt u tijdens de Xperiencedays een kijkje nemen in de studio’s op het Hilversumse Media Park. Kijk voor het hele programma op dutchmediaweek.nl! Om alvast in de stemming te komen, vertellen wij u het verhaal achter de zes villa’s van de VPRO.
t("Lees meer over") De Luisterlijn
5 oktober 2022 ·
“Je luistert niet om te helpen, je helpt door te luisteren!”
t("Lees meer over") Zorgstart: Paula maakt leukere keuzes
Paula in haar huiskamer
23 augustus 2022 ·
Paula (53) woont in de Tulpstraat en heeft een zoon van 20. Ze werkt al 25 jaar bij een bedrijf als bouwkundig tekenaar. Maar niet meer voor lang… Paula vindt dat het tijd is om eens leukere keuzes te maken, zoals werken in de zorg.
t("Lees meer over") Waarom lopen er Schotse hooglanders op onze hei?
Schotse hooglanders liggen langs het gras
18 augustus 2022 ·
Wie graag de natuur in trekt rond Hilversum kan ze haast niet gemist hebben: de Schotse Hooglanders. De roodbruinharige koeien kuieren hier al jarenlang rond. Hoe zijn ze hier ooit terecht gekomen? En waarom?
t("Lees meer over") Hilversum: vol met vijvers
13 juli 2022 ·
In de negentiende eeuw was het in Hilversum vaak raak: regenwater vermengd met vuil stroomde langs de straten naar beneden en werden stinkende dampende poelen. In zo’n poel wemelde het van ziekmakers. Uitbraken van tyfus waren geen zeldzaamheid.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief