Actueel

t(Lees meer over") Programma week tegen eenzaamheid
18 september 2023 ·
Kom Erbij! Een week vol met activiteiten door heel Hilversum. Iedereen kan meedoen!
t(Lees meer over") Week tegen Eenzaamheid: Vrijdag 29 september lasergamen
28 september 2023 ·
Ruim 1 op de 10 middelbare scholieren voelt zich eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Versa Welzijn daarom activiteiten, speciaal voor jongeren. Jongerenwerker Rico van Elst, die de activiteit lasergamen voor tieners mede-organiseert, ziet regelmatig jongeren die zich eenzaam voelen: “We komen best vaak kinderen tegen die niet zoveel vrienden hebben, of er thuis alleen voor staan. Daarom vinden we het ook zo belangrijk om wat voor die jongeren te doen tijdens deze week.”
t(Lees meer over") Week tegen Eenzaamheid: Vrijdag 29 september pannenkoeken bakken
28 september 2023 ·
In de Week tegen Eenzaamheid staat op vrijdag 29 september de activiteit ‘pannenkoeken bakken met buurtgenoten’ op het programma. Een leuke, laagdrempelige manier om je mede-Hilversummers te ontmoeten, onder het genot van een heerlijke maaltijd. We spreken met Gilia Steffens, die vanuit stichting Philadelphia de activiteit organiseert.
t("Lees meer over") Begroting 2024: hoge ambities blijven overeind
22 september 2023 ·
Vrijdag 22 september presenteerde de gemeente de Begroting 2024. In een begroting staan plannen over hoe het geld het komende jaar wordt verdeeld. Hilversum staat er financieel goed voor. In tegenstelling tot veel andere gemeenten, weet Hilversum de stijging van de woonlasten te beperken. Ondanks uitdagingen en onzekerheden houdt onze stad vast aan de ambities van de in juni 2022 ingezette koers.

Achtergronden

t("Lees meer over") Wapen van Hilversum: ‘Vrij simpel en weinig zeggend’
24 augustus 2023 ·
Op het wapen van Hilversum ziet u vier boekweitkorrels van goud op een blauw veld. Helder en puur. Dat klinkt toch beter dan ‘vrij simpel en weinig zeggend’, nietwaar.
t("Lees meer over") “Wij zijn een soort ANWB voor mensen die zorg nodig hebben”
27 juli 2023 ·
Katja Andringa en Henri Ten Brinke helpen mensen op weg die hulp kunnen gebruiken bij het vinden van de juiste zorg. Katja en Henri denken en helpen mee en begeleiden hun cliënten bij belangrijke afspraken als dat nodig is. Zij zijn onafhankelijke cliëntondersteuners van stichting MEE.
t("Lees meer over") Unieke archiefstukken ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog
11 mei 2023 ·
Een bijzondere ontdekking: politieregisters van Hilversumse gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Hilversummers werden op de bon geslingerd voor bijvoorbeeld het stelen van een fiets, het illegaal slachten van een koe of het helpen onderduiken van Joodse mensen. En die registers kunt u nú inzien! Ook bleek uit recent onderzochte archiefstukken hoezeer het Hilversumse vliegveld van strategisch belang was voor de bezetter.
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief