Actueel

t(Lees meer over") Naast alcohol nu ook drugsgebruik verboden
24 mei 2023 ·
Vanaf 23 mei 2023 mag in het uitgaansgebied van Hilversum en op aangewezen locaties geen drugs worden gebruikt in de openbare ruimte. Dit om overlast tegen te gaan en te kunnen handhaven.
t("Lees meer over") Meld nesten van de Eikenprocessierups
Eikenprocessierups in de boom
23 mei 2023 ·
De aanval is meestal de beste verdediging: opzuigen, vijanden inzetten en melden. Dat allemaal omdat de Eikenprocessierups flink wat jeuk kan opleveren.
t("Lees meer over") Voorjaarsnota 2023
Raadhuis Hilversum
19 mei 2023 ·
De komende jaren meer kosten door prijsstijgingen, maar ambities blijven overeind
t(Lees meer over") Positief resultaat 2022
Een stapel muntjes voor het Raadhuis
12 mei 2023 ·
In een jaar dat in meerdere opzichten in het teken stond van veranderingen, is de gemeente Hilversum uitgekomen op een plus van 18,6 miljoen euro over 2022. In de gewijzigde begroting over 2022 werd nog rekening gehouden met een positief resultaat van 4 miljoen euro. Het resultaat is daarmee ruim 14 miljoen euro gunstiger dan begroot.
t("Lees meer over") Flinke versnelling energietransitie Hilversum  
10 mei 2023 ·
Met het Hilversums Isolatieprogramma (HIP) krijgt de energietransitie in Hilversum een enorme boost. Door het verstrekken van subsidies en het aanbieden van advies- en begeleidingstrajecten worden woningeigenaren laagdrempelig ondersteund bij het isoleren van hun woning. Met deze extra impulsen wordt de energietransitie in Hilversum flink versneld en worden bestaande woningen voorbereid op een alternatief voor aardgas. Het college van B en W heeft gisteren akkoord gegeven op het plan.

Achtergronden

t("Lees meer over") Zoals mensen hebben geleefd, zo gaan ze ook dood
24 mei 2023 ·
Jos (70) woont al 68 jaar in Hilversum en had een praktijk als fysiotherapeut. Op een gegeven moment kwam hij iemand tegen die vertelde over haar werk bij Hospice Kajan. Dáár kan ik met al mijn zorgervaring ook wel iets betekenen, dacht Jos. Al 4 jaar lang werkt hij nu een dagdeel per week bij Kajan.
t(Lees meer over") Unieke archiefstukken ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog
11 mei 2023 ·
Een bijzondere ontdekking: politieregisters van Hilversumse gevangenen uit de Tweede Wereldoorlog. Hilversummers werden op de bon geslingerd voor bijvoorbeeld het stelen van een fiets, het illegaal slachten van een koe of het helpen onderduiken van Joodse mensen. En die registers kunt u nú inzien! Ook bleek uit recent onderzochte archiefstukken hoezeer het Hilversumse vliegveld van strategisch belang was voor de bezetter.
t("Lees meer over") De tragedie van de Polar Bears
Polar Bear Gooilandplein
26 april 2023 ·
Op 7 mei 1945 trokken verschillende eenheden van de Polar Bear Divisie als bevrijders Hilversum binnen. Ze werden daar door een uitgelaten menigte onthaald. Dagenlang was het feest in de Omroepstad. Maar 5 dagen later was die feeststemming omgeslagen in verdriet en rouw. In een plechtige stoet werden de lichamen van 13 Polar Bears van de Geraniumschool naar de Noorderbegraafplaats gebracht. Begeleid door duizenden rouwende Hilversummers. Het waren de resten van jonge mannen, onze bevrijders, die nog steeds in een stille hoek van de Noorderbegraafplaats rusten.
t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Prehistorische raatakkers op de Hoorneboegse Heide
14 oktober 2022 ·
Waar loopt u als u de hond uitlaat? Gokje: op de Hoorneboegse heide. Snappen wij. Schitterend daar. Wist u dit ook? U loopt daar - met of zonder hond - over oeroude raatakkers.

Wegwerkzaamheden

wegwerkzaamheden

Wij laten omwonenden weten als er wegwerkzaamheden zijn aan doorgaande wegen. Dit doen wij via huis aan huis berichten en via de Raadhuis aan Huis pagina in De Gooi en Eembode.

Bekendmakingen

bekendmakingen

U wilt weten welke vergunningen, plaatselijke regels, plannen en andere bekendmakingen gelden voor uw buurt. U vindt deze informatie op overheid.nl, in de OmgevingsAlert app en de Gooi en Eembode

Abonneer

nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws naar uw keuze wekelijks in uw e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief