Nieuws

t("Lees meer over") Jan van Beieren: oervader van Hilversum
21 december 2023 ·
Een bijzondere dag: 4 maart 1424. Het was de dag dat ons Hilversum een onafhankelijk dorp werd. Hoezee! We hebben het te danken aan Jan van Beieren. Maar wie was hij?
t("Lees meer over") Stemmen in het groen bij Pinetum Blijdenstein
Stembureau Pinetum
23 mei 2024 ·
Gaat u volgende maand naar de stembus voor de Europese Verkiezingen en wilt u stemmen op een bijzondere locatie? Dat kan! Tussen de rododendrons, varens en andere bijzondere planten kunt u op woensdag 6 juni uw stem uitbrengen. Waar? Pinetum Blijdenstein!
t("Lees meer over") Gemeente Hilversum: financieel solide resultaat 2023
Raadhuis met geld op de voorgrond
17 mei 2024 ·
In een jaar van uitvoeren van plannen, stijgende kosten en krappe arbeidsmarkt is de gemeente Hilversum uitgekomen op een positief resultaat (voor bestemming) van € 4 miljoen over 2023.
t("Lees meer over") 6 juni: Verkiezingen Europees Parlement
Verkiezingsbord voor het Stadskantoor
17 mei 2024 ·
Op donderdag 6 juni is het weer zover: verkiezingen! Deze keer gaat u naar de stembus voor het Europees Parlement. Een belangrijke verkiezing: met uw stem bepaalt u wie in het Europees Parlement over plannen en wetten mogen beslissen.
t("Lees meer over") Excuses voor rol gemeentebestuur tijdens WO2 ingevuld
13 mei 2024 ·
Op maandag 6 mei hebben de gemeente Hilversum, de Nederlands Israëlitische Gemeenschap Hilversum (NIGH) en het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee neemt de gemeente permanent het onderhoud van de Joodse begraafplaats met het Metaheerhuis aan de Vreelandseweg op zich.
t("Lees meer over") Gratis taxatiedagen: Hilversum zoekt pareltjes
Een voorbeeld van een Hilversums pareltje
8 mei 2024 ·
Collectie Hilversum nodigt Hilversummers uit voor de gratis taxatiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024 van 11.00 tot 15.00 uur in de Gooische Brink, Kerkstraat 63.
t("Lees meer over") Kleine Spoorbomen einde jaar dicht voor gemotoriseerd verkeer
De spoorwegovergang Kleine Spoorbomen
7 mei 2024 ·
De spoorwegovergang Kleine Spoorbomen, tussen de Koninginneweg en de Noorderweg, gaat vanaf 2 december 2024 dicht voor gemotoriseerd verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers blijft de overgang open. In de nieuwe situatie krijgt de overgang gescheiden paden voor zowel voetgangers als (brom)fietsers, waarmee de verkeersveiligheid op en rond de Kleine Spoorbomen structureel verbetert.
t("Lees meer over") Indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst 4 mei 2024
Herdenking met burgemeester Gerhard van den Top en aanwezigen in Rosarium
2 mei 2024 ·
Het was een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst zaterdagavond 4 mei. Op deze pagina leest u de toespraken en bijdragen terug.
t("Lees meer over") Uitbreiding betaald parkeren van start
Bord betaald parkeren
18 april 2024 ·
Vanaf 1 juli 2024 wordt het betaald parkeergebied in stappen uitgebreid. Er komt betaald parkeren in alle gebieden tot en met de buitenring.