Nieuws

t(Lees meer over") Vijf bijzondere feitjes over de nieuwe Alexiatunnel
Alexiatunnel
8 augustus 2022 ·
De Alexiatunnel ging 6 augustus open. U als Hilversummer kon natuurlijk niet wachten om erdoorheen te rijden. Naast dat het een verbetering is voor de veiligheid en de doorstroming is het ook een bijzonder bouwwerk. Hoe bijzonder blijkt wel uit de vijf feitjes die wij op een rij hebben gezet.
t("Lees meer over") Gemeente Hilversum verhoogt de inkomensgrens energietoeslag naar 130%
Verschillende stekkers met geld eromeen gevouwen
1 augustus 2022 ·
Sinds mei 2022 is gestart met het uitkeren van de energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimumloon. Gemeente Hilversum heeft besloten om meer huishoudens te helpen.
t(Lees meer over") Scars of War: Zoek mee naar militair erfgoed in het Gooi
Tankgracht rond Hilversum
1 augustus 2022 ·
Nee, het is niet de bedoeling dat je jouw tuin gaat omspitten op zoek naar bommen en granaten. Scars of War is een burgerwetenschapsonderzoek waarbij deelnemers via een online platform zoeken naar sporen uit de Tweede Wereldoorlog in het Gooi. Meedoen kan gewoon vanuit huis achter uw eigen computer, laptop of tablet. Zoek je mee?
t("Lees meer over") Hitte in Hilversum
19 juli 2022 ·
In het centrum van Hilversum is het op sommige plekken zo’n 2°C warmer dan in het buitengebied. Behalve dan weer op de Groest! Want daar staan veel bomen. In een stad is het altijd warmer dan in de natuur; maar dan ook echt: áltijd.
t("Lees meer over") Geen kauwenpoep op de stoep
18 juli 2022 ·
De groep kauwen op de Groest gaan we verleiden om te verhuizen.
t("Lees meer over") Tropenrooster GAD
18 juli 2022 ·
Het wordt extreem warm tussen 18 juli en 23 juli. Daarom is het scheidingsstation eerder open en starten de medewerkers van de GAD eerder.
t("Lees meer over") Gratis sporten in de zomervakantie
13 juli 2022 ·
De Hilversumse buurtsportcoaches organiseren van 18 juli tot en met 26 augustus sportieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.
t("Lees meer over") Nieuw geboortekaartje voor kersverse Hilversummertjes
Geboortekaart  Hoera een baby
8 juli 2022 ·
Is er een Hilversummertje geboren? Dan stuurt de burgemeester een kaartje. Hoera, een baby! Hierbij presenteren wij met trots het vernieuwde geboortekaartje. Met dank aan Hilversummer Eline Oort.
t("Lees meer over") Brief van de burgemeester: 'Hilversum bedankt!'
Burgemeester Gerhard van den Top
7 juli 2022 ·
Burgemeester Gerhard van den Top is onder de indruk van de hoeveelheid energie en warmte die Hilversummers gaven en geven om de Oekraïense vluchtelingen zich thuis te laten voelen in onze stad. Daarom heeft hij een brief geschreven om alle Hilversummers te bedanken. De brief is hieronder in z'n geheel te lezen.