Nieuws

t(Lees meer over") Het raadhuis kleurt oranje
Raadhuis oranje verlicht
24 november 2022 ·
Op 25 november kleurt het Hilversumse raadhuis oranje. (En nee, niet vanwege het WK.) De kleur oranje staat op deze ‘Orange the World’ dag symbool voor de hoop dat er op een dag géén geweld meer plaatsvindt tegen vrouwen en meisjes.
t(Lees meer over") Stadsdichter Charlotte de Raad: “Ik wilde weg uit Hilversum, maar dat is niet gelukt”
22 november 2022 ·
Afgelopen weekend werd een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad (28) vereeuwigd op de nieuwe Bes-klok in de toren van het raadhuis. Ook dichtte ze over onder andere mantelzorg en de ‘lieve vrede’. Wie is Charlotte eigenlijk en hoe werd ze onze stadsdichter?
t(Lees meer over") Dag van de ondernemer: Duurzaam maakt blij
Nicole, eigenaresse van Appel en Ei, zittend op een bank in haar winkel
18 november 2022 ·
De komst van Sweet/Repeat en Appel en Ei zien eigenaren Nicole en Mariël als het begin van een duurzame winkelstraat op de Gooische Brink. ‘Is dit tweedehands?’ Nicole Schmidt van de kledingwinkel Appel en Ei op de Gooische Brink, hoort het vaak. Mariël van Stiphout-Zwarthout van Sweet/Repeat: “Duurzaam maakt blij!”
t("Lees meer over") Gedicht: Groots
10 november 2022 ·
Een gedicht van stadsdichter Charlotte de Raad voor alle mantelzorgers.
t("Lees meer over") Vragenlijst sociale huurwoningen en WoningNet
1 november 2022 ·
De gemeenten en de woningcorporaties in regio Gooi en Vechtstreek zijn benieuwd naar uw mening over het verdelen van de sociale huurwoning in de regio en WoningNet.

t("Lees meer over") Dudokdubbelgangers: het gebouw lijkt ‘een Dudok’, maar is het niet
vier gebouwen die lijken op een Dudok
27 oktober 2022 ·
Iedere Hilversummer herkent een Dudok meteen. Of toch niet? Met zijn ontwerpen fascineerde de architect niet alleen, hij inspireerde ook. Daarom zijn er op veel plekken gebouwen die lijken op een ontwerp van Willem Dudok, maar eigenlijk door iemand anders zijn bedacht. Ook in Hilversum zijn een aantal. Wij hebben er vier gespot.
t("Lees meer over") Hoe een derde van Hilversum in vlammen opging
De Grote Kerk werd in 1768 herbouwd
19 oktober 2022 ·
Hilversum stond meerdere keren in brand. De ergste Hilversumse brand óóit was in 1766: een derde van het dorp gaat in vlammen op. Oktober is ‘Maand van de Geschiedenis’ met als thema ‘rampen’. We vertellen u graag hieronder het verhaal van de Hilversumse brandramp. Zélf iets te vertellen over vroeger, die goeie oude of slechte tijd? Het Streekarchief heeft een digitaal platform en zit te springen om uw anekdote.
t("Lees meer over") Herfstvakantie! ‘wat gaan we eens doen’
13 oktober 2022 ·
Bijna herfstvakantie! Alle Hilversummertjes hebben weer een weekje vrij. Genoeg leuks te doen in en rondom onze stad. Zelfs – of eigenlijk: juíst - als het regent en stormt buiten. 5 tips!
t("Lees meer over") Energietoeslag ook voor studenten
13 oktober 2022 ·
Goed nieuws voor studenten: zij kunnen nu ook de eenmalige energietoeslag van € 1300 aanvragen. Dit kan tot 31 december 2022 in 2023 kijken we opnieuw naar de regeling.