Nieuws

t(Lees meer over") Definitief ontwerp voor de overkappingen busstation gereed
20 maart 2023 ·
De openbare ruimte in het Stationsgebied wordt in fases ontworpen en aangelegd. Het eerste deelontwerp, het busstation is inmiddels vastgesteld en in uitvoering. In dit ontwerp was ook geld opgenomen voor het bouwen van een overkapping (ook wel ombrière genoemd) voor wachtende reizigers. Ontwerpbureau de Zwarte hond heeft hiervoor een definitief ontwerp gemaakt. Deze is door het college van Hilversum inmiddels goedgekeurd.
t(Lees meer over") Werkzaamheden Schapenkamp van start
Artist impression van het nieuwe stationsgebied
16 maart 2023 ·
De komende tien jaar maken we van het stationsgebied een levendige, groene en veilige plek voor reizigers en Hilversummers. Op dit moment wordt het nieuwe duurzame busstation gebouwd. Vanaf mei gaan we van start met de herinrichting van de Schapenkamp. Hiervoor is een definitief ontwerp gemaakt.
t(Lees meer over") 25 maart: Tweede editie van De Dag van 1221
14 maart 2023 ·
Op 25 maart is het weer zover: De tweede editie van De Dag van 1221. Hét moment waar u onder het genot van een hapje, drankje en fijne muziek ontdekt wat er de afgelopen twee jaar gebeurde in postcodegebied 1221 en wat er nog op de planning staat.
t("Lees meer over") Hilversum veilig: Zó herkent u babbeltrucs
9 maart 2023 ·
De politie en gemeente werken dagelijks hard om Hilversum veilig te maken én te houden. Op deze pagina leest u de komende maanden meer over hoe we dit doen. Deze keer vertelt de politie hoe u een zogenaamde ‘babbeltruc’ herkent en wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden.
t("Lees meer over") “Deze verkiezingen zijn misschien wel belangrijker dan ooit”
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk
9 maart 2023 ·
Bouwen in de stad of in het groen? Windmolens of zonnepanelen? 80 of 60 km/u op provinciale wegen? Op 15 maart 2023 zijn weer de vierjaarlijkse verkiezingen voor de Provinciale Staten. Arthur van Dijk is commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. Hij is het ‘gezicht’ van het bestuur van de provincie. “Vergelijkbaar met de rol van een burgemeester maar dan op provincieniveau.”
t("Lees meer over") “Voor Hilversummers is stemmen extra belangrijk ”
2 maart 2023 ·
Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. En 15 maart is het weer zover. Onze dijkgraaf Joyce Juanita Sylvester vertelt u graag waarom u moet stemmen en waar u invloed op hebt: “Voor Hilversummers is het extra belangrijk om te gaan stemmen.”
t("Lees meer over") Vragen of klachten over de verplaatsing fietsenrekken Stationsplein? Neem contact op.
Fiets met label
2 maart 2023 ·
Op 25 februari heeft gemeente Hilversum een aantal fietsenrekken verplaatst van de locatie langs de spoorlijn naar de stalling stationsplein. De verplaatsing had als doel fietsparkeren in het Stationsgebied prettiger en overzichtelijker te maken.