Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Denk aan (taal)maatje, gezellig koffie drinken, een petitie voor Amnesty, meehelpen bij de Voedselbank, gastvrouw bij het Filmtheater of een lief kaartje voor eenzame ouderen schrijven.

Vrijwilligerswerk dat bij u past

Vrijwilligerswerk kan op zoveel plekken en manieren. Een vaste dag of tijd, eenmalig, of een paar uur, alleen of met een groep. Er is altijd iets wat bij u past.

Versa Vrijwilligerscentrale

De vrijwilligerscentrale is de plek waar u vacatures voor vrijwilligerswerk kunt vinden en waar u alle informatie over vrijwilligerswerk in Hilversum vindt. U krijgt er tips, maar ook een overzicht van trainingen en cursussen.

Andere vrijwilligersorganisaties in Hilversum

Kijk ook rond in uw omgeving

Niet alle vrijwilligerswerk staat op de vrijwilligerscentrale. Denk bijvoorbeeld aan buurthuizen, speeltuinen, kinderboerderijen of sportclubs die vaak vrijwillige hulp goed kunnen gebruiken. U kunt ook direct bij hen informeren.

Oekraïense vluchtelingen

Heeft u vragen of wilt u hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Kijk voor meer informatie op de pagina Oekraïense vluchtelingen helpen.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies, voor organisaties en voor eenmalige projecten. Kijk voor meer informatie op de pagina Subsidies welzijn en zorg.

Vrijwilligerspremie

U zit in de bijstand en u doet vrijwilligerswerk via een organisatie. Dan kunt u misschien geld krijgen van de gemeente. Dit heet vrijwilligerspremie. Deze premie gaat niet van uw bijstandsuitkering af. U moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Op de pagina Beloning voor vrijwilligerswerk leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Verzekering

Als u in Hilversum woont en vrijwilligerswerk doet of mantelzorger bent, dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente bij schade of een ongeval. Er is een vrijwilligersverzekering. Deze verzekering is gratis.

Dag van de Vrijwilliger

Hilversum zou Hilversum niet zijn zonder de inzet van alle vrijwilligers. Zij maken met z'n allen fantastische dingen mogelijk. Om hen te bedanken, zetten we alle vrijwilligers op de landelijke Dag van de Vrijwilliger, op 7 december in het zonnetje. Rond deze dag worden allerlei activiteiten georganiseerd. In het najaar volgt meer informatie.