“Op het grasveld van het Busken Huetplein spelen kinderen graag. Dat moest zo blijven. Alleen miste het plein sfeer, het oogde wat saai. Verschillende bomen waren dood, er was weinig biodiversiteit en het mocht wel wat watervriendelijker. Omdat het plein afloopt leek het ons mooi om regenwater te gebruiken voor de beplanting op het veld.
Contact met wijkregisseur
In de zomer van 2020 startten de eerste gesprekjes over ‘een mooier plein’. En ontstond een eerste enthousiaste groep buren die hierover van gedachten wilde wisselen. We maakten een tekening en zochten contact met de gemeente. Zo kwamen we bij wijkregisseur Trude van de Ven terecht. Daarna begon het pas écht. Trude stelde voor alle pleinbewoners te betrekken, zodat het een gezamenlijk plan zou worden. Dat hebben we gedaan.
Corona zorgde voor wat oponthoud, maar uiteindelijk zijn we op het plein samengekomen voor overleg. Met Trude als gespreksleider bespraken we alle voors en tegens. Een groepje bewoners sloeg samen aan het schetsen, om de gemeentearchitect van input te voorzien. Bomen, bloemen, bijen, vlinders: al onze wensen zagen we terug in zijn voorstel. Ook ons idee om het regenwater te benutten voor het plein is serieus opgepakt.
Buren in groepsapp
Een driekoppige 'projectgroep’, bestaande uit buurtbewoners Bart Geerdink, Robbert Sunter en ikzelf, bleef nauw betrokken bij het plan en de uitvoering ervan. In een groepsapp hielden we de buurt op de hoogte van de vorderingen. Ook het uiteindelijke plan, met bomen, planten en een wadi (een groene greppel die als opslag van regenwater dient, red.) hebben we via deze app gedeeld. Gelukkig kregen we daar veel positieve reacties op. Uiteindelijk is ons plan vanwege de kosten voorgelegd aan de gemeenteraad, die er mee instemde.
Feestelijke opening
Twee maanden geleden vond de feestelijke opening van ons vernieuwde plein plaats. Compleet met een poffertjeskraam, suikerspinmachine, dj, twee wethouders en veel buren. Ik vind het fijn dat we ‘ons nieuwe plein’ met elkaar hebben gerealiseerd en dat iedereen kon meepraten. Zonder wijkregisseur Trude hadden we dat niet gered. Haar bijdrage is heel positief. Ze is betrokken en ziet het belang om zaken op te pakken.
Mijn tip voor andere Hilversummers: ga aan de slag met je idee, bespreek het met je buren. Ons idee is daadwerkelijk gerealiseerd. Dit komt ons woongenot en het contact met de buurt zeker ten goede. We wonen hier nu nóg fijner!”
Heeft u ook een goed idee?
De gemeente verneemt graag uw ideeën (wijkinitiatieven) om uw wijk leuker te maken en helpt u met het uitvoeren daarvan. Iedere wijk heeft een wijkbudget, waaruit vaak meebetaald kan worden aan uw idee. Neem hiervoor contact op met uw wijkregisseur. Kijk voor meer informatie op de pagina Mijn Wijk.