Uitbreiding betaald parkeren van start

17 juni 2024
Vanaf 1 juli 2024 wordt het betaald parkeergebied in stappen uitgebreid. Er komt betaald parkeren in alle gebieden tot en met de buitenring. Door de invoering van betaald parkeren houden we onze wijken leefbaar, bereikbaar en verkeersveilig. Zo zorgen we ervoor dat bewoners in de buurt van hun huis kunnen parkeren.

Uitbreiding in stappen

Het uitbreiden van het betaald parkeergebied gebeurt in vijf stappen. Per stap komt er een gebied bij. We starten in de wijk Oost waar vanaf 1 juli 2024 betaald parkeren ingevoerd wordt. Daarna volgen Sportpark en Zuid, Oude Haven, Raadhuis en tot slot Noord. Op 1 juli 2025 is de uitrol klaar en is in het hele gebied tot en met de buitenring betaald parkeren ingevoerd.

Leefbare wijken

Wethouder Bart Heller (Mobiliteit): "Veel bewoners geven aan dat ze willen dat de wijken leefbaar en bereikbaar blijven. Met de uitbreiding van het betaald parkeren dringen we de parkeeroverlast terug en zorgen we ervoor dat bewoners, die een parkeervergunning kunnen aanvragen, zelf in hun buurt kunnen parkeren." Alle bewoners in de uitbreidingsgebieden krijgen per brief informatie over de uitbreiding van het betaald parkeren. Daarnaast organiseren we bewonersavonden waarin we de maatregelen toelichten.

Meer informatie leest u op de pagina uitbreiding betaald parkeren.

Bord betaald parkeren