Tobias Westerneng

Tobias Westerneng (VVD)
Partij:
VVD
Raadslid
Telefoon:
Website:

Introductie

Mijn naam is Tobias Westerneng, ik ben 44 jaar oud.  10 jaar geleden kwam ik ‘terug’ naar Hilversum. Als tiener ging ik naar het Comenius College en roeide ik bij Cornelis Tromp. Sinds 2012 woon ik in het Schilderskwartier, tussen Gijsbrecht en Hoorneboegse hei in. Mijn drie zonen van 12, 10 en 7 jaar gaan naar het ATC en de Hilversumse Schoolvereniging en ze voetballen bij Victoria. Zelf roei ik weer wekelijks op het Hilversums kanaal. Ik werk in Hilversum als manager marketing & communicatie bij TopMondzorg.

Sinds 2018 zit ik als lid van de Hilversumse VVD fractie in de gemeenteraad. Wat kenmerkt mijn raadslidmaatschap als ik terugblik op die vier jaar? Ik probeer mij goed in de verschillende onderwerpen te verdiepen zodat ik het algemeen belang kan overzien. Want daar gaat het om: besluiten nemen die goed zijn voor Hilversum. Dat zijn soms hele grote besluiten zoals de ontwikkelingen op het Arenapark. En soms gaat het over kleinere dingen, bijvoorbeeld het vrijmaken van budget voor een extra buurtsportcoach groep.

Wat kunt u van mij verwachten? Ik kijk naar het algemeen belang, werk daarbij samen met de andere 36 gemeenteraadsleden en heb speciale aandacht voor sport & bewegen en werkgelegenheid in Hilversum.

Motivatie

Door discussies in de landelijke politiek ben ik in 2000 lid geworden van de VVD. Toen ik in Hilversum kwam wonen, groeide bij mij de behoefte om iets maatschappelijks bij te dragen. Omdat ik hier leef, woon, werk, sport, leer en winkel met mijn gezin. De link met de lokale afdeling van de VVD was snel gelegd, in 2018 kwam ik in de gemeenteraad.  

De afgelopen 4 jaar heb ik ervaren dat de lokale politiek goed bij mij past. Omdat ik breed geïnteresseerd ben en mij graag in verschillende onderwerpen vastbijt. Ik leer daarbij veel van gesprekken met instanties en inwoners. Ik ben van het democratische proces gaan houden: hoe smeed je meerderheden in de gemeenteraad om iets te bereiken?

Als liberaal is mijn belangrijkste drijfveer dat ik er aan wil bijdragen dat iedereen de kans krijgt om iets moois van het leven te maken. Twee onderwerpen spreken mij daarbij in het bijzonder aan: sport & bewegen en werkgelegenheid.

Zelf heb ik als tiener de kans gekregen om mij elke dag te verbeteren in de roeisport. Ik heb daarbij lessen geleerd die ik de rest van mijn leven heb kunnen gebruiken. Denk aan leren verliezen, leren winnen, leren samenwerken, leren volhouden, goed voor mijn lichaam zorgen. Ik maak mij daarom hard voor een toegankelijk sport & beweegaanbod voor elke Hilversummer.

Daarnaast is het mijn overtuiging dat een baan de beste sociale zekerheid is. Daarom is het mijn streven dat iedereen die (met hulp) kan werken, ook daadwerkelijk aan het werk is. In deze krappe arbeidsmarkt met veel vacatures, zet ik mij in voor doelmatige omscholingsprogramma’s. En vraag ik aandacht voor banen in de toekomst. Om Hilversum welvarend te houden moeten we letterlijk ruimte geven aan bedrijven, zij creëren de banen en daarmee de kansen voor de volgende generatie.
 

(Neven)functies

  • Top Mondzorg/Dental Clinics - Directeur Marketing en Programma Management
  • Lid jury Hilversumse Sportverkiezing