Ria de Jong-Schrijvers

Ria de Jong (Hart voor Hilversum)
Partij:
Hart voor Hilversum
Raadslid
Telefoon:

Introductie

Mijn naam is Ria de Jong. Ik ben raadslid voor Hart voor Hilversum. Ik ben in Hilversum geboren en woon er al mijn hele leven. Ik ben moeder van vier kinderen en heb een kleinkind. Ik heb in de zorg gewerkt en ook als cultureel werkster ben ik werkzaam geweest in verschillende buurthuizen.
Gezien de situatie waarin ik verkeer – mijn dochter is meervoudig gehandicapt – kom ik in contact met veel andere mantelzorgers.

Motivatie

In mijn zorgsituatie loop ik tegen veel zaken aan die volgens mij beter georganiseerd kunnen worden. En dan wel zodanig dat de zorg minder zwaar wordt, voor degenen die het moeten uitvoeren.
Ik zie ik dat er beter gewerkt wordt aan een beter beleid op het gebied van Zorg en Samenleving. Ik hoop dat we daar samen veel mogen doorbreken zodat zorg makkelijker wordt.
In deze snelle en soms harde maatschappij wordt soms te veel van mensen en kinderen verlangd. Iedereen moet zelfredzaam zijn en langer zelfstandig wonen maar dat kan niet iedereen. Er moet binnen de politiek aandacht zijn voor de mensen die niet goed de weg kunnen vinden in de digitale wereld, waar men op zoek moet gaan naar hulp.
Ik hoop dat we met elkaar oplossingsgericht kunnen werken om het de mensen makkelijker te maken.

(Neven)functies

  • Stichting Fun Tours