Hidde Fennema
Partij:
VVD
Fractievoorzitter
E-mail:
Telefoon:
Website:

Introductie

Ik groeide op aan de Eikbosserweg. Mijn beide ouders zijn al generaties lang Hilversums. Ik danste bij Van Bommel, zat op het ATC, en bezorgde de Gooi- en Eembode als bijbaantje. Ik heb op veel mooie plekjes in Hilversum gewoond en woon nu met mijn vrouw en twee kinderen van 11 en 8 en honden Dudok en Duiker in het Raadhuiskwartier, vlak tegen het centrum. Ik ben ICT ondernemer (software). Ik ben actief bij sociëteit ‘De Unie’ en ben voormalig lid en nationaal president van De Nederlandsche Tafelronde, een organisatie die erg veel voor het goede doel doet. In het weekend ga ik graag een stukje varen op Loosdrecht of wandelen met de kinderen en de honden in één van de prachtige natuurgebieden rondom Hilversum.

Motivatie

Ooit woonde ik op de Bilderdijklaan toen onverwachts alle bomen in de straat gekapt werden. Omdat ik het daar niet mee eens was en veel andere bewoners ook niet, toog ik naar het Raadhuis om protest aan te tekenen. De krantenartikelen zijn nog terug te vinden. Ik wist toen niet eens wat een commissievergadering was, dus mijn eerste kennismaking met de lokale politiek was best spannend. Ik was toen al lid van de VVD. Nadat we met de buurt de kap van veel andere bomen succesvol hadden tegengehouden, heb ik bij de Hilversumse VVD gezegd dat ik wel wat actiever wilde helpen. Vele campagnes later werd ik gevraagd voor de lijst en nu zit al weer 6 jaar in de Gemeenteraad.

Het gaat mij om Hilversum; we moeten blijven werken aan een levendig, veilig en toekomstbestendig Hilversum. Ik ben meer liberaal dan rechts maar links zullen ze me niet snel noemen. Ik zit in de politiek als inwoner van Hilversum; niet meer en niet minder. Ik wil er geen carrière van maken; het is voor mij een bijbaan (zoals het ook bedoeld is) ook al kost het sommige weken meer tijd dan ik aan mijn werk besteed.

Hilversum werd in 1988 in het programma “Weg van de Snelweg” al beschreven als “het grootste dorp van Nederland”. Dat is wat mij betreft een mooie omschrijving. Hilversum is een dorp met stedelijke allure maar ook met stedelijke problemen. De prachtige natuur om ons heen willen we behouden. We willen geen wolkenkrabbers om het dorpse karakter te behouden. Maar we moeten wel verder. We kunnen niet gewoon stoppen met alle ontwikkelingen omdat we Hilversum nu zo leuk vinden. We moeten er ook voor zorgen dat Hilversum een fijne plek is om te wonen voor onze kinderen. Dat levert complexe vraagstukken en mooie uitdagingen op, waar ik me graag met hart en ziel voor inzet.

(Neven)functies

  • Atomos Applications - oprichter/eigenaar
  • Nederlandsche Tafelronde - oud-national president/oud-lid Tafelronde 80 Hilversum
  • Sociëteit De Unie - lid/lid evenementencommissie Sociëteit De Unie
  • Kegelclub D.D.T. - voorzitter
  • Stichting Vrienden van de Wolfsdreuvik - secretaris