Harmen Lindeboom

Harmen Lindeboom (D66)
Partij:
D66
Raadslid
Website:

Introductie

Mijn naam is Harmen Lindeboom. Ik ben van bouwjaar 1974 en woon sinds 2001 in ons mooie Hilversum. Lang geleden heb ik bestuurskunde gestudeerd. Tegelijk ben ik ook een zelfverklaarde nerd, waardoor ik in mijn werk vaak de brug vorm tussen techniek en organisatie. Hoewel ik al langer actief ben binnen de D66-afdeling, bijvoorbeeld in het bestuur, is dit mijn eerste termijn als raadslid. Ik ben van nature optimistisch en werk graag mee aan het nóg beter en mooier maken van onze stad. Mijn focus zal liggen op de onderwerpen economie, gemeentelijke organisatie, dienstverlening, privacy en digitalisering. Dus vind je daar iets van? Mail me en dan hebben we het er over.

Motivatie

Als raadslid wil ik graag bijdragen aan het nog beter maken van ons mooie Hilversum. Veel gaat goed, maar genoeg zaken kunnen ook beter. De gemeenteraad heeft hier een belangrijke rol in, in haar kaderstellenden en controlerende functie.
Een ingewikkeld en boeiende opdracht omdat de gemeente op zo ontzettend veel verschillende onderwerpen actief is. Maar ook omdat al die verschillende onderwerpen de nodige kennis vragen om hier inhoudelijk de juiste beslissing op te nemen. En dan ook nog eens zo dat we aan jou, de kiezer / inwoner, kunnen uitleggen waarom dit juiste beslissing was. Want dat vind ik belangrijk.
De politiek is vaak abstract en moeilijk te volgen omdat we als specialisten bij elkaar zitten en complexe afwegingen moeten maken. Dat mag en hoort er bij. (Dat doet een expert, bijvoorbeeld een aannemer, nou eenmaal als hij met zijn collega’s overlegt.) Maar daarna moet het weer uitlegbaar zijn aan alle belanghebbenden en terug naar de “normale” wereld.
Ik vond het altijd fijn om te weten dat ik mijn belang bij de door mij gekozen raadsleden kon neerleggen. Eigenlijk het besturen van de stad uit te besteden aan de mensen die hier tijd en energie voor vrij willen maken én (grotendeels) op de lijn zitten waar ik zelf op zit. Dat wil ik nu ook voor andere mensen doen. De uren maken en het werk verzetten voor de inwoners van Hilversum, zodat zij ontzorgd worden en andere dingen kunnen gaan doen, maar wel weten dat het bij mij in goede handen is.

(Neven)functies

  • Yuverta - Informatiemanager