Bonne van Hattum

Partij:
D66
Raadslid
Website:

Introductie

Sinds 3 jaar woon ik samen met mijn man en 3 kinderen van 6, 8 en 9 (in 2022) in de wijk Trompenberg in Hilversum. Het is een voorrecht om daar te mogen wonen. Wat een fantastische wijk!

Ik ben opgevoed door mijn vader. Mijn moeder was al jong overleden. Mijn vader was een doener (harde werker zonder veel geld), levensgenieter en vrijheidsdenker. Hij heeft mij prachtige levenslessen meegegeven zoals: neem de rust om te leven, toon eigen verantwoordelijkheid en volg je morele kompas. Graag volg ik zijn lessen op, nu ook hij er niet meer is. Want hij had vele stille en minder stille volgers die net als hij zelf de wereld een stukje beter wilden maken voor henzelf en hun nageslacht.
In mijn werkende leven draag ik graag bij aan het verbeteren van de wereld voor iedereen. Ik ben namelijk een expert op het gebied van het voorkomen en oplossen van massaclaims. Voorbeelden hiervan zijn de Toeslagenaffaire, de Groningergasboringen en de Woekerpolisaffaire. Deze voorbeelden staan bol van dynamiek en politiek. Massaclaimafwikkeling zorgt ervoor dat iedere speler in de markt even sterk is om zijn recht te kunnen halen. Hierdoor draag ik indirect bij aan het optimaal werken van de economie in Nederland en daar buiten. 

Motivatie

Mijn expertise op het gebied van massaclaims en mijn passie voor de maatschappij in het algemeen wil ik erg graag inzetten voor de gemeente Hilversum.

Dit doe ik door mij in de Raad namens D66 te focussen op de volgende onderwerpen in onze gemeente:

  • Het bevorderen van woningen en groen in Hilversum;
  • Het aanpassen van inconsistent en onredelijk beleid; en
  • Het promoten van meer cultuur en levendigheid.

Ik ben een doorzetter, iemand die op een strategische maar menselijke manier, een dossier aanpakt en oplost.

Met mij in de Raad heb je een fijne team player die van een goede groepsdynamiek houdt en deze bewaakt. Plus iemand die problemen niet uit de weg gaat maar de koe bij de horens vat en ervoor gaat totdat het probleem is opgelost.

Voordat we in Hilversum kwamen wonen, woonden wij jarenlang in het centrum van Amsterdam. Ook daar heeft mijn wiegje niet gestaan: die stond in Brabant. Middenin Eindhoven. Deze achtergrond maakt mij niet een mindere Hilversummer. Ook ik ben van Hilversum gaan houden en wil me met hart en ziel inzetten voor de belangen van ons Hilversum. Dat ik ook elders heb gewoond zorgt ervoor dat ik met een frisse, vernieuwende blik ook ‘vastgeroeste’ probleemonderwerpen kan oppakken en indien nodig er toekomstbestendige oplossingen voor kan aandragen.

(Neven)functies

  • ABN Amro Bank N.V. - Business Expert
  • Universiteit van Amsterdam - Wetenschapper
  • The Evaluators - Oprichter en CEO
  • Lid Raad van Toezicht actienetwerk Gasterug
  • Assistant Professor bij Nyenrode Business Universiteit
  • Raad van Toezicht van de Stichting Gasterug