Willen we veel woningen toevoegen, of toch minder? Veel groen en natuur? Hoe ziet het onderwijs er in 2040 uit? Hebben we dan nog voldoende zorg en welzijn faciliteiten in ons Hilversum? Is er voldoende ruimte voor ondernemers? Wat gebeurt er met verkeer en met culturele instellingen?
Het is mooi om alle wensen voor de toekomstvisie van Hilversum te lezen en best moeilijk om de balans te vinden. Immers: mensen willen graag een woning en er zijn woningen nodig voor onze onderwijzers, hulpverleners en zorgpersoneel. Extra woningen bouwen geeft extra druk op de verkeersbewegingen. Het rechtvaardigt ook voldoende goede faciliteiten op gebied van zorg, welzijn en veiligheid. Waar is ruimte voor nieuwe woningen zonder dat we natuur en groen verliezen?
Hart voor Hilversum heeft als insteek dat we gematigd woonruimte toevoegen in ons Hilversum. Geen mega flatgebouwen op plekken waar dat niet past. In onze visie moet er veel ruimte blijven voor initiatieven van inwoners. Wij pleiten ervoor om de kracht, kennis en kunde uit de wijken goed te benutten. Om met inwoners en per wijk te kijken naar wat wèl kan.
Raadsleden stellen kaders (afspraken over wat wel en wat niet), controleren het college op de uitvoering van die kaders en zijn volksvertegenwoordigers. Drie verschillende taken, alle drie belangrijk. Met meer dan 90.000 inwoners kun je nooit de wensen van iedereen inwilligen, al zouden we het willen. Dat maakt het raadswerk soms moeilijk maar ook juist uitdagend.
De Hart voor Hilversum fractie staat middenin de wijken en samen met de inwoners en ondernemers van die wijken. Wij vinden het fijn om de zorgen en verbeterpunten van ‘buiten’ naar het raadhuis te brengen en dat binnen de politiek op te pakken. Zo zorgen we dat het voor alle Hilversummers een beetje mooier en beter wordt.
Wat mooi is aan de Omgevingsvisie is dat de inwoners eerst hebben gesproken over wat ze willen. Dat geeft een prachtige basis. Onze fractie kan hier ook verder mee aan de slag. Ieder fractielid van Hart voor Hilversum heeft eigen onderwerpen waar hij/zij zich specifiek op richt. Hakan Koç op sport en veiligheid, Carolien Jansson op duurzaamheid en Natuur en Groen, Malika Boukhriss op zorg en welzijn, Ron Lancé op verkeer, Michiel Eerenberg op projecten en ruimtelijke ordening, Chris Groeneveld op de ruimte voor ondernemers, Ria de Jong op cultuur en onderwijs en Regie Redmeijer op wonen en financiën. En allen samen op het bewaken van de participatie en wijkgerichte aanpak!
Als fractie kijken we samen: wat is er al mooi en goed, wat kan en moet beter? Is het financieel verantwoord? Visie op de toekomst maar ook vooral het hier en nu niet vergeten!
Gekozen door inwoners, werken voor inwoners, met inwoners.