18/19 jaar en voor het eerst stemmen

Jongeren die voor het eerst gaan stemmen willen wij als gemeente Hilversum belonen. Wij vinden het geweldig dat jongeren gebruik maken van het recht om te stemmen. "Speak up for yourself!"

Je bent 18 of 19 jaar (geboren tussen 23 november 2005 en 6 juni 2006) en voor het eerst stemgerechtigd. Een mijlpaal! Deze verkiezingen stem je voor het Europees Parlement op donderdag 6 juni 2024. 

Stemmen is een recht. Iets waar we trots op moeten zijn. We mogen in Nederland kiezen, schrijven en zeggen wat we willen. Dus gebruik dat recht en ga stemmen!

Omdat we blij zijn dat je komt stemmen, krijg je van ons een bluetooth speakertje. Waarom een speaker? "Speak up for yourself!" door te gaan stemmen want #elkestemtelt!

Speaker ophalen

Voor donderdag 6 juni, krijg je een ansichtkaart in de brievenbus van de burgemeester. Bewaar deze goed want alleen met de ansichtkaart kan je de speaker ophalen. Er zijn twee mogelijkheden: 

  • Ga je stemmen op het Comenius College (Bisonlaan 1) of bij het Raadhuis (Dudokpark 1)? Geef je ansichtkaart aan 1 van de stembureaumedewerkers en je krijgt de bluetooth speaker gelijk mee 
  • Ga je ergens anders stemmen? Tot uiterlijk vrijdag 14 juni kan je de bluetooth speaker alsnog ophalen bij het Raadhuis (Dudokpark 1). Geef je ansichtkaart af aan de balie. Je krijgt de bluetooth speaker van de receptiemedewerker. Tenminste, als die er nog zijn. Want op is op!