Verkiezingen Europees Parlement

De verkiezingen van het Europees Parlement zijn op donderdag 6 juni 2024. De verkiezingen zijn elke 5 jaar. U kunt alleen op de Nederlandse leden van het parlement stemmen. Op deze pagina vindt u informatie over de Europese verkiezingen.
De adressen en inrichting van de stembureaus in Hilversum. Openingstijden: tussen 7.30 tot 21.00 uur.
Wanneer bent u kiesgerechtigd. Met andere woorden, wanneer mag u stemmen.
De stempas voor de verkiezing Europees Parlement krijgt u uiterlijk 23 mei 2024 in de bus. De kandidatenlijst ontvangt u in de 3de week van mei 2024.
Als u wilt stemmen in een andere gemeente dan vraagt u een kiezerspas aan. Wij adviseren dit om voor donderdag 30 mei 2024 te doen.
U woont (tijdelijk) in het buitenland en wil iemand anders toestemming geven om voor u te stemmen. Of u wilt zélf stemmen in het buitenland.
Met Tolk op afstand (TOA) kan iedereen via een telefoon of tablet direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse gebarentaal oproepen.
U kunt zich aanmelden als stembureaulid of teller. Hierbij draagt u bij aan het tot een succes maken van de verkiezingen. Er is een vergoeding beschikbaar.
In aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen hebben politieke partijen verschillende mogelijkheden om reclame te maken. Op deze pagina hebben we die voor u op een rij gezet.
Politieke partijen die voor het eerst deelnemen aan de Europese Parlementsverkiezingen hebben ondersteuningsverklaringen van kiezers nodig. Van 9 april tot en met 23 april 2024 kunt u zo'n verklaring afleggen.
Komt u uit een andere lidstaat van de Europese Unie dan Nederland? Dan mag u zelf kiezen in welk land u stemt voor het Europees Parlement.