Verkiezingen Europees Parlement

De verkiezingen van het Europees Parlement zijn op donderdag 6 juni 2024. De verkiezingen zijn elke 5 jaar. U kunt alleen op de Nederlandse leden van het parlement stemmen. Op deze pagina vindt u informatie over de Europese verkiezingen.
U kunt zich aanmelden als stembureaulid of teller. Hierbij draagt u bij aan het tot een succes maken van de verkiezingen. Er is een vergoeding beschikbaar.
De adressen en inrichting van de stembureaus in Hilversum. Openingstijden: tussen 7.30 tot 21.00 uur.
Komt u uit een andere lidstaat van de Europese Unie dan Nederland? Dan mag u zelf kiezen in welk land u stemt voor het Europees Parlement.
U woont (tijdelijk) in het buitenland en wil iemand anders toestemming geven om voor u te stemmen. Of u wilt zélf stemmen in het buitenland.
Politieke partijen die voor het eerst deelnemen aan de Europese Parlementsverkiezingen hebben ondersteuningsverklaringen van kiezers nodig. Van 9 april tot en met 23 april 2024 kunt u zo'n verklaring afleggen.
In aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen hebben politieke partijen verschillende mogelijkheden om reclame te maken. Op deze pagina hebben we die voor u op een rij gezet.
De stempas voor de verkiezing Europees Parlement krijgt u uiterlijk 23 mei 2024 in de bus. De kandidatenlijst ontvangt u in de 3de week van mei 2024.
Wanneer bent u kiesgerechtigd. Met andere woorden, wanneer mag u stemmen.