Zwerfvuil melden bij gemeente Hilversum eenvoudiger

8 juli 2024
Het maken van een online melding over de openbare ruimte in de gemeente Hilversum is sinds 1 juli een stuk eenvoudiger. Met de nieuwe applicatie Signalen kunnen inwoners laagdrempelig en een melding doen voor bijvoorbeeld zwerfvuil, een losliggende stoeptegel of een gevaarlijke verkeerssituatie.

Gebruiksvriendelijk 

Deze nieuwe applicatie is:

  • zeer gebruiksvriendelijk
  • te openen op telefoon, tablet en computer
  • al veelvuldig gebruikt door andere gemeenten

Bij een melding wordt gevraagd om een omschrijving en precieze plek. Dit kan anoniem. Dat hoeft niet. Daarnaast kunnen inwoners bij een melding op simpele manier een foto uploaden en kiezen of ze wel of niet worden teruggebeld of gemaild als de melding is afgehandeld. De persoonlijke gegevens worden na een jaar verwijderd uit het systeem. Ook kunnen inwoners direct zien welke meldingen er al zijn gedaan op die locatie en wat de status is van hun melding.

Deze nieuwe applicatie vervangt de oude applicatie Meldingen Openbare Ruimte.  

Eenvoudiger

Wethouder Edwin Göbbels ( Dienstverlening): “Het is voor ons als gemeente zeer belangrijk dat inwoners gehoord worden. Daarom is het zo goed dat de gemeente op deze nieuwe applicatie Signalen is overgestapt. Het maakt het een stuk eenvoudiger voor inwoners maar ook voor onze medewerkers. Deze kunnen sneller aan de slag en beter een melding afhandelen.”