Sportontmoeting Hilversum

Voor de 24e keer komen mensen uit de sport, het onderwijs, maatschappelijke betrokken organisaties en de politiek, samen om te praten over sport in Hilversum. Dit gebeurt op donderdag 18 april 2024 van 19.30 uur tot 22.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis.

Het programma voor deze Sportontmoeting gaat over “Hilversum in Beweging”. Wij zijn verheugd dat Barbara de Loor, wereldkampioen schaatsen en presentatrice “Nederland in Beweging” haar verhaal “Op weg naar Goud” met ons gaat delen.

Hilversum in Beweging – 3 sessies

We beginnen Sportontmoeting Hilversum met het welkomstwoord van Sportwethouder Karin van Hunnik en daarna kunt u deelnemen aan 1 van de volgende 3 sessies.

Sessie 1. Heel Hilversum Fietst

Begin 2024 zijn we in Hilversum gestart met “Heel Hilversum Fietst”. Ons doel is dat Hilversummers veilig en verantwoord kunnen (of leren) fietsen. We gaan onder andere aan de slag met de uitvoering van het programma Doortrappen. Samen met u willen we hier een succes van maken. De buurtsportcoach Fietsen neemt u graag mee op deze fietsreis.  

Sessie 2. Club Kader Coach

Goede trainers en begeleiders in de sport zijn van groot belang. Meer plezier op de training zorgt voor minder uitstroom, meer nieuwe leden en meer vrijwilligers. Wat verstaan we onder trainersbegeleiding? Hoe willen we dat in Hilversum aanpakken? Welke kansen zijn er voor uw club om werk te maken van clubkadercoaching. Meer informatie over clubkadercoaching

Sessie 3. JOGG-Teamfit

Als u het voor het zeggen heeft, zou de leefomgeving in de sport en in de buurt er toch veel gezonder uit zien! Hoe kunnen we hier samen een stap voorwaarts in maken. Er zijn al mooie voorbeelden in Hilversum. De JOGG-teamfit coach vertelt u hoe u dit kunt realiseren. Meer informatie op de website van JOGG

Kortom, het belooft weer een boeiende avond te worden met veel ruimte voor inbreng van de deelnemers en voor ontmoeting. U bent welkom! 

Voor wie

Iedereen die sport en bewegen in Hilversum een warm hart toedraagt, is welkom. Wij rekenen op de aanwezigheid van: sportverenigingen (bestuurders en actieve verenigingsmensen), het onderwijs (directies, vakleerkrachten en contactpersonen sport), sport gerelateerde maatschappelijk betrokken organisaties (zoals de gezondheidssector, welzijnsorganisatie en bedrijfsleven), de buurtsportcoaches maar zeker ook op sport betrokken inwoners en raadsleden.

Contact

Voor vragen over Sportontmoeting Hilversum mailt u naar sportinfo@hilversum.nl