Winnaars Hilversumse sportverkiezing 2023 bekend

14 maart 2024
Gisterenavond was de prijsuitreiking van de Hilversumse sportverkiezing 2023 in de Burgerzaal van het Raadhuis. In de categorieën uniek sporter, sportvrouw, sportman, sportploeg en sporttalent van het jaar 2023 werden prijzen uitgereikt. Daarnaast werd bekend gemaakt wie als Hilversumse sportvrijwilliger van het jaar de Rinus Schaap Prijs (schaap met vijf poten) in ontvangst mocht nemen.

Winnaar per categorie

Uniek sporter: Willem Heinis (discuswerpen).
Sportvrouw: Myrte van der Schoot (atletiek).
Sportman: Yoram Vriezen (atletiek).
Sportploeg: GTV Hilversum (ritmische gymnastiek).
Sporttalent: Florian Vriezen (atletiek).

Sportvrijwilliger van het jaar

Speciale aandacht op de sportverkiezingsavond werd besteed aan de sportvrijwilligers. Als sportvrijwilliger van het jaar werden twee vrijwilligers bekroond. De jury kon geen unaniem oordeel vellen. Zowel Fred Habold van Victoria als Ineke Breijer van SC ’t Gooi mochten het ‘Schaap met de vijf poten’ - de Rinus Schaap Prijs - in ontvangst nemen. Fred Habold is al 70 jaar lid van Victoria. Hij is op 86-jarige leeftijd nog steeds verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat en is elke zaterdag van ’s ochtends tot ’s avonds laat aanwezig op de club. Ineke Breijer is sinds 1987 lid van ’t Gooi en staat sinds 1999 als vrijwilliger in de keuken.

Verkiezingsavond

De verkiezingsavond werd afgetrapt door presentator Robbert Meeder. Die opende de avond met een interview met Karin van Hunnik, wethouder Sport. Daarna maakten de leden van de jury om beurten per categorie de winnaars bekend.

Van Hunnik: “Het is elk jaar een feest om deze sportverkiezingen mee te maken. Wat mij betreft écht een hoogtepunt op de Hilversumse sportagenda. Het is fantastisch om te zien wat sporters en ploegen er allemaal voor over hebben om te presteren en hoeveel ze in 2023 hebben bereikt. Zij verdienen het om in de ‘spotlights’ te staan. Ik hoop dat ze door elkaars verhalen extra gemotiveerd blijven om ook in 2024 mooie sportprestaties neer te zetten.”

Jury

Eind vorig jaar heeft de gemeente aan sportverenigingen en sportscholen gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de Hilversumse sportverkiezing 2023. De gemeente heeft alle aanmeldingen verzameld en aan een deskundige jury voorgelegd. De jury, bestaande uit Tobias Westerneng (raadslid), Tim Beuckens (Hilversum Hurricanes), Ruben Assmann (ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur en Jongeren op Gezond Gewicht) en Lars Bremekamp (directeur Gooise Praktijkschool), heeft uit de aanmeldingen nominaties geselecteerd en de uiteindelijke keuze voor de winnaars bepaald.