Huisregels opvanglocatie Philipsgebouw

Om te zorgen dat de Philipslocatie, een veilig en fijn verblijf is voor alle bewoners en medewerkers, zijn deze huisregels opgesteld. Deze moeten door iedereen in de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen ‘Philipslocatie’ worden nageleefd. Deze regels gaan over veiligheid, samenwonen en welzijn. Dit reglement is aanvullend op de Nederlandse wet- en regelgeving; deze geldt dus altijd.

Bewoners dienen de instructies van de gemeente en haar samenwerkingspartners (waaronder de medewerkers van VIZZION. en beveiliging) altijd op te volgen en de huisregels na te komen. Bij vragen kunt u altijd terecht bij de medewerkers van VIZZION. Zij zijn iedere dag van 08.00 uur tot 22.00 uur aanwezig en herkenbaar aan het VIZZION. keycord met naamkaartje.

Veiligheid voor iedereen

Philipslocatie is een veilige plek voor alle bewoners en medewerkers. In Artikel 1 van de Nederlandse grondwet staat dat discriminatie is verboden. Discriminatie vanwege  godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, ras, geslacht, seksuele geaardheid, of welke grond  dan ook, is niet toegestaan. Voor de gemeente is dit een erg belangrijke wet, omdat op opvanglocaties veel verschillende mensen met verschillende achtergronden veilig moeten samenleven. Discrimineren of het uiten van racistische opmerkingen is binnen en buiten het pand niet toegestaan.

Om prettig met elkaar samen te kunnen leven is agressie en gewelddadig gedrag niet toegestaan. Elke vorm van (het aanzetten tot) agressie, ongewenst seksueel gedrag en geweld tegen anderen is in Nederland verboden en wordt bestraft.  Als een bewoner slachtoffer is van een overtreding wordt altijd gevraagd hier melding van te doen bij de medewerkers van VIZZION. De locatiemanager zal bespreken wat een passende vervolgstap is zowel intern (binnen de opvang) als extern: er zal wellicht geadviseerd worden om aangifte te doen bij de Politie.

Is een familielid gewelddadig naar andere familieleden? Dan kan de gemeente hulp bieden. De gemeente zal kenbaar maken ook dergelijke signalen graag te ontvangen om zo samen met betrokkenen na te gaan wat de volgende stap dient te zijn. De gemeente gaat discreet om met de informatie die het ontvangt. De veiligheid van alle bewoners staat hierbij centraal. In het geval er sprake is van huiselijk geweld en (kinder)mishandeling, werkt de gemeente samen met de organisatie Veilig Thuis. De medewerkers van VIZZION. kunnen de bewoners helpen om met hen in contact te komen.

Heeft u (psychische) hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft? Bespreek dit met de medewerkers van VIZZION. Er wordt dan naar de best mogelijke oplossing gezocht.

Vertrouwenspersoon

Bewoners kunnen gebruik maken van een onafhankelijk vertrouwenspersoon wanneer zij vragen hebben of het oneens zijn met het beleid van de gemeente en haar primaire samenwerkingspartners. Dit gaat onder geheimhouding en vertrouwelijkheid.

De medewerkers van VIZZION. kunnen bewoners helpen om met de vertrouwenspersoon in contact te komen.

Politieke of religieuze activiteiten

De gemeente is een neutrale overheidsorganisatie. Op een gemeentelijke opvanglocatie is een ieder vrij geloof te belijden of politieke opvattingen te hebben. Anderen mogen hier echter op geen enkele wijze last van hebben. Respect, begrip en ruimte voor elkaar is daarbij belangrijk. Voor het vieren van religieuze en andere gebeurtenissen is plaats, tijd en begrip.

Drugs, alcohol, lachgas, wapens en illegale handel

Volgens de regels van de Opiumwet zijn drugs en alcoholbezit en gebruik in welke vorm of hoeveelheid verboden op opvanglocaties, in de kamer en in de nabije omgeving. Dit geldt uiteraard ook voor de handel in verdovende middelen/drugs en openbare dronkenschap.  Bij overtredingen in welke vorm of omvang, kan direct politie worden ingeschakeld door de locatiemanager/coördinator en kan er een forse sanctie volgen.

Het bezit van wapens en de handel in wapens is verboden. Alle steekwapens zijn verboden. Overtreding hiervan zal aan de politie worden gemeld. Normale messen die uitsluitend (voor)bereiden van eten gebruikt worden, zijn alleen toegestaan in de persoonlijke woonruimte (niet in algemene ruimten). Kamergenoten of bewoners mogen hier niet mee worden bedreigd of overlast van ondervinden.

In Nederland is openbare dronkenschap in principe verboden, tenzij anders aangegeven. Ook mogen minderjarigen (jongeren onder de 18 jaar) geen alcoholische drank bij zich hebben op straat en andere openbare plekken. Dit staat in de Alcoholwet en overtreding hiervan zal worden gemeld bij politie.

Het bezit en nuttigen van alcohol is verboden in de gemeenschappelijke ruimtes in de Philipslocatie, zoals gemeenschappelijke kamers, gangen of de tuin.  Het bewaren van alcohol en beperkt nuttigen daarvan is toegestaan in persoonlijke woonruimtes, mits het in beperkte mate is en geen overlast geeft voor kamergenoten of andere bewoners. De mate tot wanneer dit is toegestaan in de kamers en de grens van overlast is ter beoordeling van de locatiemanager/coördinator.

Verbod op gezichtbedekkende kleding

Het is wettelijk verboden om gezicht bedekkende kleding te dragen op de hele opvanglocatie, omdat onze medewerkers bewoners dan niet kunnen identificeren. Denk bij gezicht bedekkende kleding    aan een nikab, boerka, bivakmuts of integraalhelm. Dit verbod geldt ook voor        medewerkers en bezoekers op de opvanglocatie. Dit is volgens dezelfde regels die ook in scholen, zorginstellingen en overheidsgebouwen gelden. Mondkapjes zijn wel toegestaan.

Commerciële activiteiten

Het is niet toegestaan op de opvanglocatie of op het terrein van de opvanglocatie commerciële activiteiten zoals verkoop van goederen te verrichten.

Camera reglement

Om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen, hangen er binnen en buiten het pand camera’s. De camera's zijn geplaatst op het buitenterrein, ingangen van het gebouw, in de algemene gangen en wasruimtes. Er vindt geen cameratoezicht plaats in de persoonlijke woonruimtes, douches of toiletten in verband met privacy van de bewoners. Alle apparatuur, de tijdelijk opgeslagen camerabeelden en rechten van de beelden zijn en blijven in eigendom van de Gemeente Hilversum.

Een betrokken persoon wiens gegevens zijn verwerkt, heeft naast het recht op verzet, recht op inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming van persoonsgegevens. Een schriftelijk verzoek hiertoe dient bij het college van B&W te worden ingediend en daarop wordt beslist binnen 4 werkdagen. Klachten over de toepassing van het camerasysteem en/of over het gedrag van de bij het cameratoezicht betrokken medewerkers worden schriftelijk ingediend bij het college van B&W en worden afgehandeld conform de daarvoor geldende procedure. Het college van B&W zal binnen 6 weken na datum van ontvangst van een schriftelijk verzoek of klacht reageren.

Veiligheid

Voor de veiligheid voor bewoners en werknemers in de Philipslocatie, hanteren we een aantal gedragsregels.

  1. Alle bewoners van veertien jaar en ouder worden geacht hun persoonlijk uitgereikte kamertag bij zich te hebben en te gebruiken bij binnenkomen en verlaten van de kamer en het Philipsterrein.  Meelopen met anderen is verboden. Bij verlies van de tag kan de bewoner zich melden voor een nieuwe tag. Mocht dit vaker voorkomen kan een bijdrage voor kosten worden gevraagd.
  2. In elke woonunit is een rookmelder aanwezig, als onderdeel van de bouw –en brandwerende eisen. De kamerdeur heeft een automatische sluiting bij brand of alarm. Deze mag niet ongedaan worden gemaakt; niet uitzetten en niet loskoppelen.
  3. Wanneer een rookmelder afgaat, zal eerst een beveiliger de ernst van de situatie controleren en neemt gepaste maatregelen.
  4. In het pand hangt de ontruimingsplattegrond. Bewoners worden geacht deze te bekijken en te onthouden. De ontruiming zal ook periodiek geoefend worden.
  5. Er is een AED bij de receptie en op iedere etage. Mocht deze nodig zijn voor een hartstilstand bij een bewoner of medewerker. Indien dit gebeurt is altijd iemand in het pand aanwezig van beveiliging of VIZZION. die een BHV en EHBO-certificaat hebben.
  6. Diefstal van goederen en persoonlijke bezittingen van medebewoners of gemeente is een ernstig vergrijp en hiervoor wordt politie ingeschakeld en er volgen bij bewezen feiten sancties.
  7. Door de beperkte hoeveelheid stroom in het pand is het niet toegestaan elektrische apparatuur in de kamer te gebruiken, behalve telefoon/laptop opladers, leeslampje. Bij het gebruik van te veel stroom is er grote kans op brand en het uitvallen van de stroom in het gehele gebouw.

Brandvoorschriften

Om de veiligheid te waarborgen gelden de volgende brandvoorschriften in de locatie:

  1. Er mag binnen niet gerookt of gevaped worden. Ook niet in de eigen woonruimtes.
  2. Open vuur is verboden. Denk aan kaarsen, vuurwerk, wierook, olielampen, etc.
  3. Koken in welke vorm ook in niet toegestaan. We verzorgen ontbijt, lunch en diner in de eetzalen.
  4. Het gebruik van extra elektrische apparatuur op de kamer is niet toegestaan. De stopcontacten die zijn geleverd mogen gebruikt worden. Het doorkoppelen van stroom doormiddel van een verlengsnoer is niet toegestaan.
  5. Het is streng verboden een brandmelder of misbruik van brandblusmiddelen te maken. Het is niet toegestaan het brandalarm te activeren als er geen brand is.
  6. Als er brand ontstaat, dienen mensen ongehinderd te kunnen vluchten. Daarom moeten de vluchtwegen altijd vrij zijn. Kinderwagens of andere objecten mogen niet in de weg staan.
  7. Wanneer het brandalarm afgaat, zal eerst een beveiliger de situatie controleren en gepaste maatregelen nemen. Wanneer het brandalarm in het hele gebouw wordt geslagen, dient iedereen de instructies van de beveiliging en het ontruimingsplan te volgen. Iedereen zal het gebouw direct moeten verlaten en buiten wachten op volgende instructies.
  8. Zelfsluitende, brandwerende deuren moeten niet worden opengezet wanneer er geen brand is. Daarom mogen de zelfsluitende deurdrangers niet worden verwijderd.
  9. Het is verboden benzine, alcohol of andere licht ontvlambare stoffen te bewaren in de woonruimte.
  10. Van de wasdroger dient vooraf gebruik de stoffilter schoongemaakt te worden. Verwijder voor én na gebruik het stof uit de filter van de droger. Een vervuilde droger kan vlamvatten. De instructies voor het legen van de stoffilters hangen bij de droger.

Boete- en waarschuwingssysteem

Op de Philipslocatie wordt een boete- en waarschuwingssysteem gehanteerd wanneer bewoners de huisregels niet nakomen, er overlast wordt veroorzaakt of gebruik van agressie van toepassing is in de locatie.  

Overtreding van het reglement kan tot gevolg hebben dat de betreffende bewoner en diens gezin een waarschuwing krijgt. Na 3 waarschuwingen kan zelfs de toegang tot de locatie worden ontzegd. De locatiemanager bepaalt op basis van de ernst van de overtreding de (schriftelijke of mondelinge) sanctie en licht dit toe in een persoonlijk gesprek.

Afhankelijk van de ernst van de overtreding, bepaalt de locatiemanager op basis van feiten en eigen onderzoek de waarschuwing en/of er een boete van toepassing is. Voordat een waarschuwing voor lichte overtredingen, zoals het niet schoonhouden van de kamer, catering maaltijden vanuit de eetzaal meenemen naar de kamer, het niet netjes houden van de algemene ruimtes etc., wordt uitgedeeld zal eerst een gesprek met de locatiemanager/coördinator plaatsvinden om de mate van ernst en urgentie van de situatie te beoordelen.

Een schriftelijke waarschuwing (in het centrale register locatiemanager) wordt gegeven bij zware overtredingen, zoals gebruik van elektrische apparatuur in de kamer, gebruik drugs, overmatige drankgebruik, vernieling, fraude, wapenbezit, illegale handel, misbruik of intimidatie etc. Daarbij geldt wat dit betreft een Zero Tolerance beleid. De regel 'three strikes out', conform landelijke afspraken, worden bij geconstateerde zware overtredingen gehanteerd in de Philipslocatie. Bij de derde schriftelijke waarschuwing treedt de locatiemanager op als 'huisbaas' en ontzegd de betreffende bewoner verdere toegang tot het gebouw.

Wanneer een bewoner van de opvanglocatie de derde waarschuwing ontvangt zal er een pandontzegging uit worden gegeven. Deze beslissing wordt genomen door het locatiemanagement van de opvanglocatie en de gemeente Hilversum. Na het uitgeven van de pandontzegging is verdere toegang tot alle locaties van de gemeentelijke opvang Hilversum en het bijbehorende terrein niet meer toegestaan. Het zonder geldige toestemming betreden van het terrein wordt gezien als huisvredebreuk zoals beschreven in art. 138 van het wetboek strafrecht. Bij een dergelijkeovertreding zal het locatiemanagement of het beveiligingsbedrijf ten alle tijden de politie op de hoogte stellen.

Indien de ontvanger van de pandontzegging het niet eens is met de beslissing kan er een verzoek voorlopige voorziening worden ingediend bij de kantonrechter.

Bij crimineel gedrag en/of vermoedens van strafbare feiten (prostitutie, wapenbezit en handel in drugs) schakelt de locatiemanager de gemeente en/of politie in en volgen bij bewezen feiten sancties.

Bij materiële schade zoals het kwijtraken van een tag of sleutel, het stuk of kwijtmaken van geleende spullen, of het opzettelijk stuk maken van goederen in de algemene ruimtes volgt een financiële boete ter waarde van de materiële schade.

Aansprakelijkheid

De gemeente is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van eigendommen van bewoners, ook niet als de schade door medebewoners of anderen is veroorzaakt.

Alle bewoners zijn volledig aansprakelijk voor beschadigingen die ze aanbrengen in of aan de woonruimte en/of de inventaris en voor onzorgvuldig gebruik hiervan. De kosten voor herstel of vervanging verhaalt de gemeente op betreffende bewoners.

Als het niet duidelijk is wie een beschadiging heeft gemaakt aan/in een woonruimte, moet iedere bewoner van die woonruimte meebetalen aan de reparatiekosten. Bij verdwijning of beschadiging van gemeente-eigendommen doet de gemeente in veel gevallen aangifte bij de politie.

Overlast

Er geldt een avondstilte tussen 22.00 en 8.00 uur. Het moet dan rustig zijn, zodat iedereen ongestoord kan slapen en niemand geluidsoverlast ervaart. De openingstijden van de gemeenschappelijke ruimtes staan beschreven in de welkomstbrief en worden bij de entree van desbetreffende ruimte getoond. De beveiliging opent en sluit de ruimtes.

Bewoners vernielen, stelen of bevuilen geen gemeentelijke of eigendommen van derden in en rond de locatie. Ook wordt iedereen geacht alle gemeenschappelijke ruimtes schoon te houden en anderen niet te storen.

Privacy

Aangezien privacy voor iedereen belangrijk is, is het verboden om zonder toestemming foto-, video- of geluidsopnames te maken van medebewoners, medewerkers, bezoekers en andere aanwezigen op de locatie zonder uitdrukkelijk en persoonlijke toestemming.

Goederen in bruikleen

Vanuit de gemeente worden goederen in bruikleen gegeven aan bewoners zolang ze in de locatie wonen. Dit zijn alle goederen in de persoonlijke woonruimtes, zoals beschreven staat in de welkomstbrief en de goederen van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de televisies, computers, speelgoed en de sportartikelen.

Geleende goederen dienen bij vertrek weer netjes achtergelaten te worden in de persoonlijke woonruimtes. Hierop wordt gecontroleerd bij het uitchecken.

Indien een bewoner iets van de persoonlijke woonruimtes kwijtraakt of stuk maakt, dient de bewoner een nieuwe aan te schaffen of de boete/reparatiekosten te betalen bij de locatiemanager. Goederen van de gemeenschappelijke ruimtes zijn niet zelf te vervangen en worden via de locatiemanager opnieuw aangeschaft.

Check op verblijf

De beheersorganisatie (VIZZION.) bezoekt steekproefsgewijze de persoonlijke woonruimtes. Hierbij wordt gecontroleerd of de kamerregels worden nageleefd, brandveiligheid gewaarborgd is, dat er goed wordt schoongemaakt en of bewoners nog steeds in de woonruimte verblijven.

Bewoners dienen medewerking te verlenen aan de kamercontroles en toegang te geven tot de woonruimte wanneer ze aanwezig zijn. Bewoners dienen ook toegang tot hun kamer te verlenen voor onderhoud en reparaties. Medewerkers kunnen de woonruimte alleen ongevraagd betreden als er gevaar dreigt voor de veiligheid en de volksgezondheid, bijvoorbeeld bij besmettingsrisico's.

Persoonlijke woonruimte

Bewoners maken gebruik van een aan hen toegewezen tijdelijke woonruimte van de gemeente. Daar dienen ze te verblijven en niet in andere ruimten, kamers of het buitenterrein. De woonruimte geldt als  hoofdverblijf en is alleen bestemd voor betrokkenen en medebewoners. Er zijn een aantal regels die gevolgd moeten worden in de woonruimtes. Maandelijks wordt gecontroleerd of deze regels nageleefd worden.

  1. Bewoners mogen niet koken in de persoonlijke woonruimtes. Eten mag wel opgewarmd worden in de gemeenschappelijke magnetrons in de pantry’s. Het eten mag genuttigd worden in de persoonlijke woonruimte en in de eetzaal, zolang bewoners het schoon houden, geen etensresten en bestek laten liggen en het geen overlast geeft voor andere bewoners.
  2. Omdat er op deze locatie niet gekookt kan en mag worden door de beperkt beschikbare stroomcapaciteit worden het ontbijt, lunch en diner op vaste tijden verzorgd door de cateraar. De tijden staan vermeldt in de welkomstbrief. De maaltijden van de cateraar mogen alleen genuttigd worden in eetzaal van uw etage. Eten van de cateraar meenemen naar de kamer of andere algemene ruimtes is niet toegestaan.
  3. Het is niet toegestaan dat bewoners veranderingen aanbrengen aan de woonruimtes of de meubels. Vanwege brandveiligheid is het niet toegestaan eigen extra gordijnen of wandkleden op te hangen. Ook mogen muren en deuren niet worden geverfd of andere wijzigingen worden toegepast.
  4. Het is niet toegestaan te boren/gaten te maken in de muren of het plafond. Dit is alleen toegestaan na goedkeuring van de locatiemanager/coördinator. Daarnaast zijn de plafondplaten niet stevig genoeg om zware dingen aan op te hangen.
  5. Bij verlaten van de opvang moet de woonruimte zich weer in dezelfde staat bevinden. Het is wel toegestaan kleine meubels of planten toe te voegen of de ruimte te personaliseren, zolang het geen overlast geeft voor kamergenoten en de looppaden vrij blijven in de kamer.
  6. Het is niet toegestaan om extra elektrische huishoudelijke apparaten in de woonruimte te plaatsen, aangezien het stroomgebruik van het pand hier niet op ingericht is. Wanneer er te veel elektrische apparaten tegelijkertijd gebruikt worden, kunnen de stoppen doorslaan en daarmee de energieverdeling in het gebouw uitvallen.
  7. Daarom is het niet toegestaan om de volgende elektrische apparaten te gebruiken: verlengsnoeren, verdeeldozen/verlengblokken, tosti-apparaat, oven, combi-magnetron, frituurpannen, airfryer, waterkoker, koffiezetapparaat, keukenmachines, broodbakmachines, kachels, airco’s, of andere apparatuur met een vermogen boven 200 Watt.
  8. Lichte elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld een telefoonoplader, leeslampje, wekker of laptop zijn toegestaan. Deze apparaten moeten separaat gebruikt. Laat nooit een oplader in het stopcontact zitten als deze niet wordt gebruikt.
  9. Het kan voorkomen dat bewoners intern moeten verhuizen in verband met de woonruimteschikking. Wanneer dit voorkomt zal de locatiemanager contact met de bewoner opnemen en de situatie uitleggen. Wanneer niet alle bedden in een woonruimte bezet zijn, is het mogelijk dat indien het nodig is een andere bewoner in de woonruimte erbij geplaatst wordt.

In- en uitschrijven en verblijf elders

Wanneer bewoners tijdelijk elders verblijven langer dan drie opeenvolgende dagen, dient het altijd afgestemd te worden met de locatiemanager, locatiecoördinator of vloercoördinator. De bewoner dient een verlof aanvraag formulier hiervoor in te vullen. Het formulier is op te vragen in de ontvangst/service ruimte tussen 08.00 uur – 22.00 uur.  Na goedkeuring van de locatiemanager/coördinator mag een bewoners ergens anders verblijven. Wanneer een bewoner een langere periode onaangekondigd niet in de woonruimte verblijven zonder schriftelijke toestemming kan de locatiemanager besluiten deze bewoner uit te schrijven en de woonruimte toebedelen aan een ander. Daarnaast wordt conform het landelijk beleid een '28 dagen regel' gehanteerd. Dit betekent dat het niet is toegestaan voor bewoners om langer dan 28 opeenvolgende dagen niet in de opvang te verblijven. 

In- en uitschrijven is alleen toegestaan tussen 8.00 uur en 22.00 uur bij de locatiemanager, locatiecoördinator of vloercoördinator. Dit is mogelijk in de ontvangst/service ruimte.  Het is niet toegestaan voor bewoners buiten deze tijden bij de beveiligers, via WhatsApp of andere sociale kanalen het vertrek aan te kondigen. Het is verplicht om in te schrijven bij verblijf in de Philipslocatie en uit te schrijven bij vertrek in de BRP van de gemeente. Bij het uitschrijven dient de tag, eventueel postvaksleutel, en andere gemeentelijke bruikleenspullen ingeleverd en gecontroleerd te worden voor vertrek. Daarnaast wordt het uitschrijfformulier door de bewoner volledig ingevuld.

Kinderen

Ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en het handelen van minderjarige kinderen. De identificatieplicht in Nederland betekent dat iedereen vanaf 14 jaar zich met een geldig identiteitsbewijs moet kunnen identificeren. Daarom krijgen kinderen in de Philipslocatie van 14 jaar en ouder een eigen tag en daarmee toegang tot de locatie zonder ouder/verzorgende. Wanneer kinderen onder de 14 jaar niet op school verblijven, is de ouder/verzorger verantwoordelijk om toezicht in en rond het gebouw te houden. Het is niet toegestaan kinderen zonder toezicht achter te laten in het pand! Schade veroorzaakt door minderjarige kinderen dient te worden betaald door de ouder/verzorger.

Alle kinderen van 5 tot 18 jaar moeten in Nederland verplicht naar school. Ouders/verzorgers zijn hiervoor verantwoordelijk. De medewerkers van VIZZION. helpen bij het inschrijven op school. Een vereiste om een kind aan te melden voor school is dat het BSN-nummer geregeld is. Indien kinderen niet naar school gaan, is de kans groot dat Leerplicht dit komt controleren, dan kan er een boete volgen.

Schoonmaken

Bewoners dienen vanwege het risico op ongedierte dagelijks hun eigen woonruimte schoon te houden met schoonmaakmiddelen. Daarnaast dienen houdbare producten in de koelkast bewaard te worden. Bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke stofzuiger die op iedere verdieping in de schoonmaakkast aanwezig is en dient na gebruik terug te worden gezet. Naast eigen woonruimtes worden bewoners ook geacht de gemeenschappelijke ruimtes opgeruimd en schoon achter te laten. Wanneer eigen woonruimtes niet zorgvuldig genoeg schoongemaakt worden, dienen bewoners medewerking te verlenen aan extra professionele schoonmaak en bijhorende kosten.

Indien bewoners verhuizen/vertrekken dienen ze hun woonruimte op te ruimen en schoon te maken, inclusief alle goederen die in gebruik zijn genomen. Indien men zich niet houdt aan de schoonmaakregels, kunnen ze worden aangesproken door de locatiemanager, locatie coördinator of vloer coördinator

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan op de Philipslocatie. 

Post en pakketten

Bewoners kunnen post en pakketten ontvangen in de Philipslocatie. Elke persoonlijke woonruimte krijgt een postvakje. De sleutel daarvan moet men onderling delen. Elke bewoner moet zijn post aanduiden zoals hieronder met een toevoeging van een streepje en hun kamernummer:

Philipslocatie - (voorbeeld: Philipslocatie – 215)

Anton Philipsweg 3
1223 KZ Hilversum

Pakketten die niet in de postvakjes passen worden bewaard bij de receptie. Bewoners kunnen hun pakket ophalen op basis van het identiteitsbewijs. Pakketten worden maximaal 14 dagen bewaard, daarna worden ze retour gestuurd naar de afzender.

Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het bewaren van hun sleutel en het ophalen van de post en pakketten. De gemeente, de beveiliging, of VIZZION. is niet aansprakelijk voor schade of verlies. Bij verlies van de sleutel moeten bewoners dit aangeven bij de locatiemanager, locatie coördinator of vloer coördinator.

Fietsen en auto's

  1. Parkeren van auto’s is toegestaan op de parkeerplaats binnen het hek. Elektrische auto’s kunnen in de wijk worden opgeladen. De Philipslocatie heeft geen mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden.
  2. De fietsen kunnen geparkeerd worden in het fietsenhok. Het is niet toegestaan fietsen te plaatsen voor de ingang, in de tuin, voor de nooduitgangen, en andere plekken in- en rondom het gebouw.

Bezoek ontvangen

Bewoners van de Philipslocatie mogen bezoek ontvangen van 8.00 uur tot 22.00 uur. Wel moeten bezoekers die niet op de opvanglocatie wonen zich bij aankomst melden bij de receptie. Bezoekers worden ingeschreven bij de receptie en krijgen een bezoekers keycord. Bij vertrek moeten bezoekers zich bij de receptie afmelden en de keycord weer inleveren.

Bewoners zijn verplicht bezoek op te halen bij de receptie. Daar moeten ze ondertekenen dat ze verantwoordelijkheid nemen over de desbetreffende bezoeker. Zij zijn verantwoordelijk dat het bezoek zich aan de huisregels houdt en dat het bezoek in overeenstemming is met de rest van de kamergenoten.

Wijzigingen in het reglement

Het is mogelijk dat er wijzigingen van de huisregels nodig zijn. Hierover wordt vooraf geïnformeerd en een aangepaste versie overhandigd.

Heeft u vragen over de huisregels dan helpen de medewerkers van VIZZION. u graag met het beantwoorden van uw vraag. De medewerkers van VIZZION. zijn dagelijkse aanwezig van 08.00 uur tot 22.00 uur.