Werken bij Hilversum

Kijkje in onze gemeente

Krijg een indruk hoe het is om te werken bij de gemeente Hilversum.

Met bovenstaand motto proberen we een verbinding te leggen tussen onze ambities voor Hilversum en de wensen en de behoeftes van Hilversummers.

Hilversum wil een leefbare en veilige stad zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht waar jij of je familie vandaan komt, hoe je er uit ziet en van wie je houdt. Dit geldt ook voor de gemeentelijke organisatie. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. Als het nodig is, bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda. Als gemeente willen we middenin de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht.

Hilversum is dé Mediastad én een groene tuinstad. Dat unieke karakter willen we behouden!

Hilversum is een inclusieve gemeente en dat zie je ook terug in onze organisatie. We zijn een werkgever met medewerkers die heel divers zijn in bijvoorbeeld leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Want we vinden het belangrijk dat bewoners zich in ons herkennen en dat wij onze inwoners goed begrijpen. Het maakt ons dus niet uit waar je bent geboren, of je een (arbeids-)beperking hebt, wat je gelooft of van wie je houdt. Wij denken dat verschillen tussen collega’s er juist voor zorgt dat we elkaar goed aanvullen, we creatiever zijn en dat we beter problemen kunnen oplossen. Zo kunnen we het werk in, met én voor de stad Hilversum nog beter doen. Wat we wél belangrijk vinden, is dat je maatschappelijk betrokken bent.

Heb je een beperking of zit je in het doelgroepregister? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Geef in je sollicitatie aan dat je een arbeidsbeperking hebt. Mocht je in het doelgroepenregister staan, solliciteer dan via de vacature Participatiebaan.

Voor jonge ambtenaren die werken bij gemeente Hilversum is er een jongerennetwerk: JUDOK. JUDOK brengt jonge ambtenaren met elkaar in contact en organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten gericht op netwerkvorming, kennis & ervaring delen én persoonlijke ontwikkeling. De activiteiten en initiatieven worden georganiseerd en gecoördineerd door het bestuur.
De kernwaarden van JUDOK zijn verbinding, ontwikkeling en een betrokken werknemerschap zijn kernwaarden bij JUDOK. We streven naar vernieuwing van de organisatie en dragen actief bij aan het aantrekkelijk maken en houden van de Gemeente Hilversum als werkgever voor jonge ambtenaren.

Bij de gemeente Hilversum kun je je op professioneel en persoonlijk gebied blijven ontwikkelen. Er is daarvoor een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Zo hebben wij diverse trainingen, workshops en e-learnings voor alle medewerkers waar je vanaf je eerste werkdag zelf gebruik van kunt maken. De plek binnen de gemeente om dit te doen is de Hilversum Academie.

Op het organogram zie je hoe de ambtelijke organisatie is ingericht. Download het organogram hier (pdf, 225 kb) of bekijk de uitgeschreven versie.

Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en een indruk krijgen van je toekomstige collega’s Kijk of volg ons dan op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook.

Schrijf je in voor onze vacature-alert

* is verplicht
Naam
Selecteer vakgebieden.