Nieuw geboortekaartje voor kersverse Hilversummertjes

8 juli 2022
Is er een Hilversummertje geboren? Dan stuurt de burgemeester een kaartje. Hoera, een baby! Hierbij presenteren wij met trots het vernieuwde geboortekaartje. Met dank aan Hilversummer Eline Oort.

Hilversum regenbooggemeente

In onze stad mag je zijn wie je bent. Dus is er op het vernieuwde kaartje een regenboog toegevoegd. De kleuren van de regenboog komen ook terug in het kaartje. Waar? Het rood van de geraniums rondom het Raadhuis, de oranje speen, de gele zon, de groene bordessen rond de Omroeptoren, de blauwe klokken op het Raadhuis en het paars van de heide. De regenboog hangt samen met de wolkjes en de zon als een babymobiel boven Hilversum, de wieg van het pasgeboren kindje.

Opgroeien in Hilversum

Wat maakt opgroeien in Hilversum zo uniek? Omringd zijn door schitterende natuur. Daarom staan op de voorgrond van het kaartje de bossen, zandverstuivingen en de hei met een krentenboompje en een Schotse Hooglander als houten speelgoed.

  • De 3 gebouwen staan symbool voor geloof, hoop en liefde, als wens aan de pasgeborenen
  • De Vituskerk staat voor geloof: heb vertrouwen in jezelf en anderen en voel je welkom
  • Het Raadhuis staat voor hoop en perspectief. Zet je net als de gemeente in voor de stad en een duurzame toekomst
  • De Televisietoren staat voor emotie, amusement en passie. Heb plezier in het leven en wees nieuwsgierig

Ontwerp

Ontwerpster Eline Oort ontdekte haar liefde voor tekenen toen ze Bouwkunde in Delft studeerde. Ze maakt nu onder andere artist impressions (3D visualisaties). Kijk op e-line-d-sign.nl

Geboortekaart  Hoera een baby