1e Kanaalbrug

Sinds 20 november 2023 is de 1e Kanaalbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Naar verwachting is de brug eind week 9 (1 maart) weer open voor verkeer. 

Fiets en voetgangers

De fiets- en voetgangersbrug is daarom op zaterdag 3 februari tijdens de werkzaamheden afgesloten. Tijdens het hijsen van de nieuwe brug zwaaien namelijk brugdelen over de fiets- en voetgangersbrug heen. Zodra de brugdelen op hun plek liggen wordt de fiets- en voetgangersbrug weer opengesteld.

Planning

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari wordt de nieuwe 1e Kanaalbrug geplaatst. Naar verwachting is de brug eind week 9 ( 1 maart) weer open voor verkeer. 

Wat gaat er gebeuren

  • Op vrijdag 2 februari komt er een hijskraan bij de locatie van de brug. De N201 (Vreelandseweg) blijft gewoon open, maar verkeer kan wel last hebben van de werkzaamheden. Op de kruising N201 en de brug wordt het verkeer met verkeersregelaars geregeld
  • In de avond en nacht van vrijdag 2 februari op zaterdag 3 februari worden de 2 helften van de nieuwe brug via de weg naar de locatie gebracht met een Convoi Exceptionnel
  • Op zaterdag 3 februari wordt in de ochtend de nieuwe brug geplaatst, naar verwachting tussen 7:00 en 10:00. De hijskraan wordt naar verwachting vanaf 13.00 afgebroken
  • Daarna bouwt de aannemer de brug verder af. Naar verwachting is de brug eind week 9 (1 maart) weer open voor verkeer

Waar kunt u veilig meekijken

  • Wilt u kijken bij de werkzaamheden? Dan kan dat vanaf de kant van ’s Graveland in het weiland van boer Brouwer. Parkeren kan bij het parkeerterrein van de sportvelden aan het Kininelaantje (aan de kant van ’s Graveland)
  • U kunt de werkzaamheden ook volgen via de BouwApp. Deze kunt u downloaden via de Google Play Store of de AppStore. Zoek in de appstore op ‘Kanaalbrug ’s-Graveland’, dan vindt u het project

Omleidingen

Vanaf de N201 richting ‘s Graveland:Volg de omleiding: Vreelandseweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Geert van Mesdagweg – ’s-Gravelandseweg – Leeuwenlaan – Zuidereinde.
 

Vanaf ‘s Graveland en richting de N201:Volg de omleiding: Zuidereinde – Leeuwenlaan – ’s Gravelandseweg – Geert van Mesdagweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Vreelandseweg.

Kaartje omleiding 1e kanaalbrug vanaf 20 november 2023

Omleiding vanaf maandag 20 november 2023