1e Kanaalbrug

Wanneer

Vanaf woensdag 16 augustus 2023 wordt de 1e Kanaalbrug (tussen de Vreelandseweg en Zuidereinde) aan één kant afgesloten voor alle verkeer van zuid naar noord. Verkeer is hierdoor alleen mogelijk van ’s Graveland naar de Vreelandseweg (N201). Verkeer vanaf de N201 met bestemming ’s Graveland wordt omgeleid via Hilversum (Ring West/ ’s Gravelandseweg/ Leeuwenlaan). Verkeer breder dan 2 meter of zwaarder dan 3,5 ton mag helemaal niet over de brug rijden. De vervanging van de brug staat voor januari 2024 op de planning.

De aparte fiets- en voetgangersbrug blijft gewoon toegankelijk.

Wat

Sinds 12 januari 2022 is de 1e Kanaalbrug al afgesloten voor (vracht)verkeer zwaarder dan 3,5 ton, maar dit vrachtwagenverbod blijkt steeds te worden genegeerd. In november 2021 is het wegdek versterkt. Vanaf de zomer 2022 wordt de brug ieder kwartaal geïnspecteerd op verdere veroudering. In juli 2023 is de brug opnieuw geïnspecteerd. Doordat de constructie van de brug verder is achteruitgegaan, zijn de nieuwe beperkingen noodzakelijk. 

Breedte-, gewichts- en snelheidsbeperking

Tot de vervanging van de brug is er maar één rijstrook in het midden van de brug. Er geldt een breedtebeperking (maximaal 2 meter), een gewichtsbeperking (tot 3,5 ton) en een snelheidsbeperking van maximaal 15 kilometer per uur. De maatregelen zijn noodzakelijk om een verdere achteruitgang van de brug te beperken.

Verkeersregelaars

Vanaf woensdag 16 augustus 2023 wordt steekproefsgewijs met verkeersregelaars gewerkt.

Omleiding

Komt u vanaf de N201 en wilt u richting ‘s Graveland? Volg dan de omleiding: Vreelandseweg – Gijsbrecht van Amstelstraat – Geert van Mesdagweg – 
’s-Gravelandseweg – Leeuwenlaan – Zuidereinde. (Zie illustratie).

Is uw voertuig is zwaarder dan 3,5 ton? Dan kunt u (in beide richtingen) geen gebruikmaken van de 1e Kanaalbrug totdat de brug in 2024 vervangen is. 
 

Omleiding 1e kanaalbrug