18/19 jaar en voor het eerst gestemd

Jongeren die voor het eerst hebben gestemd op willen wij als gemeente Hilversum belonen. Wij vinden het geweldig dat jongeren gebruik maken van het recht om te stemmen. "Speak up for yourself!"

Je bent 18 of 19 jaar (geboren tussen 17 maart 2004 en 15 maart 2005) en voor het eerst stemgerechtigd. Een mijlpaal! We stemden de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap.

Stemmen is een recht. Iets waar we trots op moeten zijn. We mogen in Nederland kiezen, schrijven en zeggen wat we willen. Dus daarom ook heel belangrijk om er gebruik van te maken.

Omdat we het goed vinden dat je hebt gestemd krijg je van ons een aardigheidje. Een Stemdiploma. Je hebt natuurlijk meer aan je schooldiploma of rijbewijs. Zelfs je veterstrikdiploma is meer waard. Maar toch vinden we het leuk om dit speciale diploma aan jou te geven. Bij je stemdiploma hoort ook de bluetooth speaker. Waarom een speaker? "Speak up for yourself!" is ons motto. Juist nu!

Heb je op het Comenius College gestemd dan heb je gelijk een stemdiploma en speaker gekregen.

Ben je ergens anders geweest om te stemmen, dan zijn we natuurlijk ook blij. Elke stem telt tenslotte. Je hebt een kaart gekregen van een van de stembureauleden. Van maandag 20 maart tot en met 24 maart kan je met deze kaart je stemdiploma en speaker alsnog ophalen bij het Raadhuis, Dudokpark 1. Laat je kaart zien aan de balie. De receptiemedewerker maakt dan alsnog een stemdiploma en geeft je een speaker. Tenminste, als die er nog zijn. Want op is op!