Partij:
D66
Raadslid

Ik ben Pim, geboren in 1991. Ik woon met mijn vrouw in 1221. Wij zijn niet opgegroeid in Hilversum, maar door mijn oma heb ik wel Hilversumse ‘roots’. Wat mij kenmerkt als raadslid is dat ik niet denk dat ik zelf alles al weet maar dat ik juist ook wil luisteren en van anderen wil leren. Ik wil de kennis en ervaring die al in Hilversum aanwezig is bundelen, om samen op weg te gaan naar een duurzamer Hilversum. En dat is niet gemakkelijk. Ook verduurzaming kan leiden tot een grotere kloof in de maatschappij. Het is dan ook mijn doel de komende 4 jaar om álle Hilversummers te helpen stappen zetten naar een duurzamer bestaan. Ongetwijfeld ga ik daarbij fouten maken en ik hoop dat u mij er op aanspreekt als ik die maak. U mag van mij verwachten dat ik kritisch, maar altijd constructief zal zijn. En dat ik niet vanuit een ivoren toren alleen op papier Hilversum probeer vooruit te helpen maar dat ik juist de straat op ga om ook uw verhaal te horen.

Ik ben opgevoed met het idee dat het leven niet alleen om jezelf draait, maar je je juist ook moet inzetten voor een ander. Als vrijwilliger heb ik ook in de praktijk ervaren hoeveel voldoening het geeft om je in te spannen voor anderen. Een samenleving is geen consumptiegoed wat je kunt afnemen. Om écht samen te leven, moet iedereen een bijdrage leveren. Iedereen doet dat op z’n eigen manier. Eén van die manieren is voor mij het raadslidmaatschap.

Als raadslid hoop ik een brug te kunnen slaan tussen de mensen in de wijk en het dagelijks bestuur van de gemeente. Mijn passie ligt daarbij in de verduurzaming van Hilversum. Als ik met onze hond op de heide loop kan ik intens genieten van de prachtige natuur die wij om ons heen hebben. Maar als we niks doen, is het niet vanzelfsprekend dat dit zo mooi blijft. Ik voel daarbij ook een verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties. Niets doen is geen optie meer.

Maar als je niet weet hoe je het einde van de maand moet halen, dan staat verduurzaming logischerwijs niet bovenaan je prioriteiten lijst. Terwijl je bijvoorbeeld door je energierekening wel het hardst getroffen wordt. Daarom wil ik ervoor zorgen dat de gemeente iedereen helpt op weg naar een duurzamere toekomst. Want iedereen heeft recht op een duurzaam bestaan.

  • KLM - Piloot
  • Sherpa - Vrijwilliger